Delimitarea UNPR de PSD in vederea alegerilor locale, anuntata luni, in ciuda protocolului de colaborare existent intre cele doua partide, reprezinta "un lucru salubru pentru scena politica romaneasca", a declarat luni seara co-presedintele PNL Alina Gorghiu, la Realitatea Tv.

HotNews.roFoto: Hotnews

"PSD-ul nu stie sa fie partener in niciun fel de alianta politica. Cam toti care au facut protocoale cu dansii au constatat ca nu sunt seriosi, cam singura lor politica e aceea ca ei sunt singura vioara din acest spectacol. UNPR, ramas cu buza umflata, incearca o repozitionare", a mai spus Alina Gorghiu.

"Avem un grup restrans de doamne care vor sa candideze (la alegerile locale - n.red.)", a mai spus Alina Gorghiu, cu referire la numarul redus de candidati femei de la PNL.

UNPR a anuntat luni ca va merge "de sine statator" in alegerile locale si ar putea sustine alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, daca se va ivi aceasta posibilitate in periaoda urmatoare, a declarat luni presedintele interimar al formatiunii, Neculai Ontanu, dupa o sedinta extinsa a conducerii partidului, prima dupa demisia lui Gabriel Oprea. Neculai Ontanu a precizat ca increderea in PSD s-a micsorat dupa declaratiile lui Liviu Dragnea despre parlamentarii care ar urma sa plece din UNPR.

PSD si UNPR au semnat un protocol, pe 4 februarie, prin care Gabriel Oprea, presedintele de atunci al UNPR, se angaja atunci ca Uniunea sa nu sustina doua tururi de scrutin.