Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seara, la Realitatea Tv, ca partidul pe care il conduce nu va face nicio alianta nici preelectorala, nici postelectorala cu Traian Basescu sau cu PSD si a precizat ca apelul privind concentrarea votului pe candidatul PNL la Primaria Capitalei este adresat in principal electoratului.

Alina GorghiuFoto: Hotnews

"Nu neg ca avem nevoie de fiecare vot care ar putea sa fie directionat la un moment dat sau altul catre alti candidati. Fiecare partid are dreptul sa-si sustina candidatul, dar in acelasi timp se poate gandi ca votul acela se duce in defavoarea dreptei. (...) PNL are o decizie in forurile de conducere. Nu vom face nicio alianta preelectorala sau postelectorala nici cu Traian Basescu, nici cu PSD. Eu ma adresez nu in principal liderilor de partid, apelul meu este in principal facut electoratului acestor partide", a spus Gorghiu la Realitatea TV, potrivit Agerpres.

In opinia sa, cine nu va vota in aceste alegeri locale PNL si candidatii Partidului National Liberal va favoriza castigarea Bucurestiului si a sectoarelor de catre PSD: "Nu e o batalie in foarte multi, e o batalie in doi. (...) Am auzit discutii azi, ieri cum ca ne adresam unui candidat sau altuia. Nu, ne adresam electoratului celorlalte partide de pe dreapta pentru ca e important sa inteleaga (...) de ce ar trebui sa-si concentreze votul pe candidatul PNL la Primaria generala."