Traian Basescu a declarat telefonic, luni seara, la B1 TV, ca o va da in judecata pe Alina Magureanu, fosta nora a lui Virgil Magureanu, care declarase anterior la Romania TV ca Traian Basescu stia ca fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codrut Marta, a "fost omorat si ingropat in padure de Dragos Dobrescu si Elan Schwartzenberg". " E prea mult deja sa arunci cu astfel de calomnii si sa sutii ca seful unui stat stia de o crima si o tainuia. Cu siguranta o voi da in judecata pe Alina Magureanu", a declarat Basescu.

Fosta nora a primului sef al SRI de dupa 1990, Alina Magureanu, a dezvaluit in fata procurorilor DNA ca Dragos Dobrescu si Elan Schwartzenberg l-ar fi omorat pe fostul sef de cabinet a lui Blejnar, Codrut Marta. "Am luat parte la o discutie, la o masa. La acea masa intre invitatii specificati in denunt erau si Dobrescu si Elan si eu am crezut ca este vorba de o gluma si ca vorbesc cum vorbesc baietii sa i-o facem lu ala...sa-l lichidam", transmite RomaniaTV.

"Cei doi, Dobrescu Dragos si Schwartzenberg Elan, discutau deschis despre faptul ca, in schimbul acestei protectii de la cel mai inalt nivel pentru afacerile lor ilegale, ofereau in mod constant sume mari de bani, inclusiv au contribuit la finantarea ilegala a campaniei electorale a lui Basescu Traian in cadrul alegerilor prezidentiale din 2009. Imi aduc aminte cum, in anul 2009, la diverse petreceri la care participam alaturi de ei impreuna cu sotul meu, Magureanu Marian, cei doi vorbeau frecvent despre colectarea de bani si de la alte persoane pentru campania prezindentiala a lui Basescu Traian, sumele la care se refereau fiind de ordinul milioanelor de Euro", a declarat Alina Magureanu pentru Romania TV