Traian Basescu a vorbit la Romania TV despre recentele declaratii ale lui Ghiulbenghian Florin Mihai care il acuza ca a facut o intelegere cu Cin Antonescu prin intermediul fostului sau consilier prezidential, Daniel Moldoveanu, si ca a r fi primit sponsorizari ilegale in campanie. Basescu neaga acuzatiile, spune ca "nu s-a inghitit niciodata cu Crin Antonescu", sustine ca o intelegere cu fostul lider liberal ar fi fost imposibila "deoarece Morar i-ar fi legat pe amandoi" si acuza creearea unui nou tandem, Mafie-DNA, care permite delatorilor sa scape fara puscarie si cu averea intacta daca delatiunile lor pot duce la condamanarea unor oameni politici importanti.

"Domnu Moldoveanu a fost consilier de stat si a raspuns de comunitatea de informatii, daca acest individ ar fi facut ilegalitati eu as fi avut informatii. Daca a facut ceva Moldoveanu si noi n-am aflat, va rog sa-i intrebati pe SRI...dl Coldea, Parchet, dna Kovesi care era procuror general in timpul acestor asa zise infractiuni, un consilier de la Cotroceni nu era chiar de capul lui, se cam stia ce facea. Am o parere, este un mare ziarist care a tot scris despre tandemul SRI DNA. Eu va rog sa luati nota de opinia unui fost presedinte...luati nota de un alt tandem, Mafie - DNA, e un tandem lasat sa plece cu banii, cu apartamentele, cu avioanele, cu libertatea cu o singura conditie...sa toarne la oameni politici. Daca dai la DNA un nume de om politic, caruia i-ai dat bani in campanie si reclami astazi, fie ca-s 10 ani, tu esti bun si ramai cu tot ce ai furat ca mafiot, fie ca te numesti Pescariu, Florica, Dobrescu, daca torni pe cine ai ajutat in campanie ramai cu averea, procurorului ii sclipesc ochii de bucurie, in intelegerea procuror si mafiot...daca ii dai un nume de om politic ii sclipesc ochii procurorului. Ce vedeti la acest tandem, retineti de la ce a pornit...ei la prima iesire au spus ca procurorii DNA le-au spus sa faca publice denunturile...suntem intr-un film mizerabil in care delatorii sunt trimisi de procurori sa faca declaratii publice" a mai zis Traian Basescu la Romania TV.

Declaratii Traian Basescu:

  • E timpul sa aveti simtul ridicolului, cum va ganditi ca intre mine si Antonescu ar fi putut interveni vreodata o intelegere la care sa fie parte si Morar? Pai Morar ne lega pe amandoi. Cine crede ca vreodata as fi putut face vreo intelegere cu Crin - semnatar pe doua suspendari - se inseala amarnic. Intre mine si el a fost o adversitate si politica si individuala, nu ne-am inghitit unul pe altul niciodata.
  • S-a scris despre tandemul SRI-DNA. Luati nota de un alt tandem, tandemul Mafiei cu DNA. Delatorii sunt lasati sa plece cu banii, cu singura conditie sa toarne oamenii politici. Daca torni pe cine ai ajutat in campanie, ramai cu averea. Procurorului ii sclipesc ochii de bucurie in intelegerea procuror-mafiot, daca ii dai un om politic, pe care ii place sa-l puna la cingatoare.
  • Este un atac in care doua structuri - n-am sa le nominalizez - care are ca scop scoaterea lui Morar din Curtea Constitutionala, pentru ca a avut indrazneala sa cheme institutiile de forta sa respecte legea.
  • In momentul de fata, prietenii DNA sunt mafiotii, care au ramas cu avioanele, cu vilele de la Monaco. Tot soiul de delatori, toata mafia a devenit partenerul DNA-ului...
  • Nu-l apar pe Morar, dar nici nu pot spune ca nu inteleg ce se intampla.