Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat la ProTV ca eliminarea din ordonanta de urgenta privind interceptarile, dupa dezbaterile din Parlament, a prevederii referitoare la posibilitatea procurorilor si politistilor de a se conecta la Centrul National de Interceptari, ar reprezenta un pericol pentru buna desfasurare a anchetelor, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Daca dispozitia din ordonanta de urgenta care vizeaza posibilitatea Serviciului tehnic si a procurorilor de a folosi Centrul National de Interceptari nu ramane in aceasta varianta, cu siguranta este un pericol foarte mare. In acel moment noi nu vom putea sa ne conectam la operatorii de telecomunicatii pentru a pune in aplicare aceste masuri de supraveghere tehnica", a declarat Kovesi la emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV.

In opinia sefei DNA, decizia Curtii Constitutionale nu facea referire la utilizarea infrastructurii SRI, ci doar la persoanele care pot face interceptarile.

"Decizia Curtii Constitutionale a precizat ca aceste masuri trebuiesc puse in aplicare exclusiv de catre procuror si politist, ceea ce in acest moment se intampla. Faptul ca folosim o infrastructura a unei alte structuri a statului de asemenea in acest moment este prevazut in aceasta ordonanta de urgenta", a mai explicat Laura Codruta Kovesi.