Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminica seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca faptul ca TVR a fost scoasa din Asociatia radiodifuzorilor publici din Europa (EBU) poate fi considerat un risc la securitatea nationala, potrivit Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Hotnews

"Situatia de la TVR este catastrofala, dar atitudinea Guvernului este incalificabila. TVR nu e un moft, faptul ca TVR e scoasa din EBU, din reteaua europeana a televiziunilor care schimba informatii si care fac transmisii, poate fi considerat un risc la securitatea nationala. In situatii limita, situatii de catastrofe, situatii de razboi, neprezenta TVR-ului in aceasta retea poate fi extrem de periculoasa pentru noi. Pe de alta parte, este incalificabila, pentru ca nu poti sa stai deoparte atata timp cand stii ca se pot da bani la TVR. Cu un minim efort trebuie ajutata conducerea TVR sa faca un plan de redresare pentru a putea obtine avizul Comisiei Europene ca banii dati sa nu fie considerati ajutor de stat", a spus Dragnea la Antena 3.

Liderul PSD a adaugat ca dupa multi ani echipa de fotbal Romaniei a reusit sa se califice la Campionatul European, iar romanii sunt in situatia de a nu putea urmari aceasta competitie.

European Broadcasting Union - cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din lume - i-a retras Televiziunii Romane calitatea de membru ca urmare a neplatii unor datorii in valoare totala de 16 milioane de franci elvetieni. Astfel, TVR nu va mai putea participa la Eurovision Song Contest 2016, care va avea loc in luna mai, a anuntat vineri site-ul eurovision.tv.