Presedintele PMP, Traian Basescu, a declarat joi seara, la B1 TV, ca liberalul Catalin Predoiu nu va face fata campaniei electorale si ca are "mari probleme de cunoastere" a Bucurestiului, afirmand ca dupa alegeri va discuta posibilitatea de face aliante in teritoriu sau de a ramane in opozitie, potrivit Agerpres.

''Predoiu nu va face fata campaniei. In primul rand, sunt convins ca are mari probleme de cunoastere a Bucurestiului, vom vedea cat de bine stie problemele Bucurestiului, nu strazile (￯) Predoiu este prea putin convingator in a rezolva problemele Capitalei, am vazut inovatia asta <>, omul asta, la stadiul asta, nu intelege ca in Bucuresti vin banii singuri. Adica, nu ai nevoie sa faci nici un efort. Primaria Capitalei are un nivel de indatorare redus, poate sa faca o noua emisiune de bonduri cand vrea ea de jumatate de miliard si faci proiectele de care are nevoie Bucurestiul", a afirmat Basescu la B1 TV.

Ca raspuns la oferta de colaborare a lui Predoiu, fostul presedinte a subliniat ca discutiile se vor purta dupa alegeri, cand PMP va discuta doua posibilitati: de a face aliante in teritoriu sau de a ramane in opozitie pentru a consolida formatiunea.

"Nu am spus de o alianta cu PNL, am spus ca discutam despre alegeri si nu ca facem o alianta cu PNL. Va pot spune ca discutam doua strategii in interiorul partidului - posibilitatea sa face aliante in teritoriu sau posibilitatea ca pentru a creste in perspectiva faptului ca la urmatoarele alegeri legislative, deci in 2020, am vrea ca PMP sa fie un partid de 35-45%, discutam posibilitatea de a ramane in opozitie pentru a construi partidul. Deci nu am spus un da aliantei cu PNL", a precizat Traian Basescu.