Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni seara, la Antena 3, ca amendamentul privind revocarea presedintelui Camerei Deputatilor a fost deja depus de PSD, urmand ca acesta sa fie discutat de Comisia pentru Regulament, cel mai probabil marti, potrivit Mediafax.

''Dupa ce a fost exclus din PSD, in mod firesc Valeriu Zgonea trebuia sa isi dea demisia. S-a blocat, s-a ascuns dupa niste proceduri regulamentare. Am inteles de la colegii mei astazi ca au inceput demersurile pentru schimbarea Regulamentului, se poate intampla rapid, intr-o saptamana, maxim doua, pentru a nu mai exista niciun fel de posibilitate de contestare sau de contestatie si cand se incepe urmatorul demers sa se finalizeze. (...) Au inceput de astazi, au depus deja amendamentul. O sa aflam maine cand se convoaca Comisia pentru Regulament, ea teoretic trebuia sa se convoace astazi, dar iar s-au blocat intr-o procedura. Cred ca maine o sa se tina Comisia pentru Regulament si o sa urmeze programarea in plenul Camerei Deputatilor cat de curand'', a afirmat Dragnea la Antena 3.

El a sustinut ca Valeriu Zgonea actioneaza la comanda ''stapanilor lui'' si ca are acest comportament de doua luni, doua luni si jumatate. ''E problema lui, de fapt e problema fiecarui om cat de mult tine sa se umple de ridicol sau de penibil.

(...) Se vede cu ochiul liber pentru cine are o bruma de experienta politica sau pentru cine il cunoaste - el nu e el. Actioneaza la comenzi. Practic este fortat sa incerce sa tina cat mai mult acea functie, nu-mi dau seama de ce'', a spus liderul PSD. El a negat faptul ca PSD ar pregati o ofensiva legislativa in Parlament impotriva justitiei, asa cum a acuzat Zgonea. ''Suta la suta nu se vor intampla.

Se puteau intampla si pana acuma daca eu aveam acest gand. Era foarte simplu. Presedintele Camerei este un vot, un singur vot, nu poate influenta o lege'', a argumentat presedintele Camerei Deputatilor. Intrebat daca Victor Ponta va fi propunerea PSD pentru sefia Camerei Deputatilor, Dragnea a evitat raspunsul.

''Ca e vorba de el, ca e vorba de altcineva, nu este bine pentru cel in cauza sa fluturam nume.

Ceea ce am convenit sigur cu Victor Ponta este sa lucram, sa vina in echipa, ceea ce face'', a precizat presedintele PSD, vorbid despre revenirea fostului premier in termeni de beneficii intr-un an electoral avand in vedere ca ''are o audienta buna in partid, in publicul larg''. ''O relatie la nivelul 10 din februarie 2010'', a caracterizat el colaborarea cu Ponta. Intrebat despre demisia din Parlament, Dragnea a facut referire la declaratia sa mai veche potrivit careia va renunta la calitatea de deputat putin inainte de finalizarea mandatului pentru a nu beneficia de pensie speciala.

Cat priveste posibilitatea de parasi sefia PSD, el a aratat ca se va concentra pe campanie, tintele asumate fiind victoria Gabrielei Firea, un numar de primari mai mare decat in prezent si un vot politic la consiliile locale in jur de 35%. Potrivit articolului 26 din Regulamentul Camerei Deputatilor, presedintele Camerei Deputatilor poate fi revocat inainte de expirarea mandatului, cu votul majoritatii deputatilor prezenti, cu asigurarea cvorumului legal.

Propunerea de revocare se face in scris de catre liderul grupului parlamentar caruia ii ''apartine'' presedintele. Valeriu Zgonea a contestat revocarea sa, argumentand ca nu mai apartine grupului PSD pentru ca a fost exclus. Intrebat la Digi 24 despre conditiile in care Zgonea poate fi revocat, presedintele CCR, Augustin Zegrean, a subliniat ca acest lucru este posibil pentru ca ''regulamentul spune ca grupul care l-a propus''.

El a explicat ca nu exista nicio conditionare legata de apartenenta sefului Camerei la partidul care il sustine pentru functie. ''Putea un grup sa propuna un presedinte care nu e din grupul lor. Nu e interdictie'', a aratat Zegrean.