Presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat duminică seara, intr-o emisiune la RTV, că partidul său îl va revoca pe Valeriu Zgonea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor "intr-o saptamana, doua" după modificarea Regulamentului, el acuzandu-l pe Zgonea ca a avut ca scop destabilizarea partidului şi că mergea des la Cotroceni, potrivit Mediafax.

Valeriu Zgonea si Liviu DragneaFoto: Agerpres (editat)

"Aştept la colegii mei din Biroul Permanent al Camerei să finalizeze modificarea regulamentului şi când va fi gata, într-o săptămână două o să purcedem la revocare. (...) Acesta e un caz de studiat, Valeriu Zgonea. Eu sincer nu ştiu unde se termină Valeriu Zgonea şi unde începe Zorro sau Mihai Viteazu", a declarat Dragnea la RTV.

Preşedintele PSD a spus că atât el cât şi colegii săi au înţeles că Zgonea "a acţionat împotriva partidului" şi că lucrurile pe care le-a făcut "au ieşit foarte mult la iveală" după condamnarea lui Dragnea.

"Din păcate acest domn mult timp a tot vorbit în diverse locuri despre partidul nostru şi nu în termeni buni, nu în termeni corecţi. (...) Eu sunt sigur că a vorbit şi la Cotroceni pentru că am înţeles că în ultimele luni mergea foarte des la Cotroceni. Ştiam şi eu şi ştiau şi câţiva colegi de-ai noştri. Oraşul este foarte mic şi se află, în Bucureşti este foarte greu să faci ceva şi să nu se ştie pentru că nu sunt locuri secrete. Totuşi, când mergi la Cotroceni – este o instituţie cu foarte mulţi oameni. În ultimele zile a avut un pachet de acţiuni care a avut ca scop destabilizarea partidului în prag de campanie electorală, asta nu i-a fost iertată de colegi", a afirmat preşedintele PSD.

Dragnea a precizat că nu există nicio posibilitate ca decizia de excludere să fie reconsiderată.

Întrebat la cine se referea când a spus că cineva are tot interesul ca PSD să intre în disoluţie, Dragnea a spus că este vorba de adversari politici, inclusiv preşedintele Klaus Iohannis şi că partidul ar fi intrat în disoluţie dacă ar fi renunţat la funcţia de preşedinte după condamnare.

Referitor la noul preşedinte al Camerei, Dragnea a spus că Ponta poate să fie un preşedinte bun, dar că preferă să nu anunţe niciun nume: "Atât timp cât această funcţie nu este vacantă nu are rost să vânturăm nume pentru că i-ar face rău celui pe care am vrea să-l punem acolo. După ce funcţia devine vacantă, o să facem propunerea. Victor Ponta poate să fie un preşedinte de Cameră foarte bun, aşa cum a fost şi un premier foarte bun. (...) Funcţia de preşedinte al Camerei, dacă discutăm foarte corect, nu este o funcţie foarte grea, nu este o funcţie cu o putere foarte mare. Practic este speackerul Camerei Deputaţilor. Conduce şedinţele. Nu influenţează vot, nu blochează voturi."