Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminica seara, la Romania Tv, ca dorinta sa este "sa nu pice" actualul Guvern si a subliniat ca din punct de vedere strict electoral social-democratii, nu au niciun interes sa se intample acest lucru, potrivit Agerpres. El a adaugat ca, in cazul in care Guvernul va demisiona, va fi inaintata o propunere de premier presedintelui Klaus Iohannis.

Livu DragneaFoto: Agerpres

"Am fost intrebat daca dam Guvernul jos, daca introducem motiune de cenzura sau nu. Am spus-o si va spun si dumneavoastra: sansele sunt 50%-50%. Se apropie cu pasi repezi de asta. Noi incercam sa tinem stabilitate. Vorbind strict electoral, nu am avea niciun interes. Dorinta mea este sa nu pice acest Guvern, sa il tinem la guvernare, intr-un singur caz s-ar intampla asta. Am vorbit si cu domnul Tariceanu lucrul acesta, daca actiunea guvernamentala va deveni foarte periculoasa, adica daca va produce efecte foarte rele. Daca Guvernul demisioneaza o sa ne intalnim rapid si o sa luam o decizie. O sa ii transmitem presedintelui Iohannis o propunere de prim-ministru de care va trebui sa tina cont. Va fi o propunere pentru o perioada strict limitata pana la alegerile parlamentare. Poate Guvernul Ciolos ramane si nu demisioneaza", a declarat Liviu Dragnea la Romania Tv.

Referindu-se la actualul guvern, liderul PSD a spus ca "unele palarii sunt cam mari pentru unii ministri": "Am ajuns rau, s-a dovedit ca tehnocratii in marea lor majoritate, ma refer la cei din Guvern, sunt slabi, caciula, palaria este prea mare. Unele palarii sunt cam mari pentru unii ministri, unii au si plecat, unii avem noi motiuni simple, marti o sa avem motiunea simpla pe agricultura. Pentru mine este o dezamagire. Cu Dacian Ciolos am o relatie, zic eu, normala, civilizata. Parea, pare un om de treaba, dar Guvernul lui nu prea face treaba. Eu sunt curios daca domnul Dacian Ciolos cand vorbeste despre Guvernul lui asa cum ar fi firesc intelege... Eu nu stiu daca Dacian Ciolos intelege ca acel Guvern s-ar putea sa fie al altuia, al lui Iohannis. Nu a spus domnul Iohannis ca este Guvernul lui. Vad ca nu isi mai asuma nimeni. Nu ne-am asteptat sa fie atata incompetenta din partea unor ministri care la prima vedere pareau cu o carte de vizita, un CV destul de bun."

El a declarat ca sunt cateva ministere care functioneaza bine: Ministerul Dezvoltarii, MAI, Ministerul Apararii, dar si MAE "unde reprosurile sunt aproape inexistente": "In rest, sunt foarte multe ministere unde unele au si schimbat ministrii, altele urmeaza sa se schimbe, daca nu o sa ii schimbam noi unde din pacate lucrurile sunt foarte rele. Am vazut ca se ocupa mai nou Guvernul in a adopta o ordonanta prin care sa reglementeze referendumul local sa se poata organiza in aceeasi zi cu alegerile locale in aceleasi sectii de vot. De ce este urgenta asta? Noi am atacat-o deja la Avocatul Poporului."