Dacian Ciolos a sustinut, joi seara, ca nu se va inscrie in niciun partid si nu va candida la alegerile parlamentare din toamna, pentru ca a promis acest lucru si vrea sa aiba credibilitatea unui premier independent pana la finalul mandatului, potrivit Mediafax.

"Nu o sa ma inscriu intr-un partid si nici nu o sa particip la alegeri pentru ca am promis", a declarat Ciolos, la Realitatea TV, intrebat daca va da curs invitatiei de a candida pe listele parlamentare sau de a prelua conducerea PNL.

Ciolos a mai spus ca doreste sa isi pastreze credibilitatea de premier independent si ca a promis inca de la preluarea mandatului ca nu se va implica in politica. "Eu am spus un lucru foarte clar, ca imi asum acest mandat ca premier independent politic si tocmai pentru a avea credibilitateta unui premier independent politic nu o sa particip la alegerile din acest an. (...) Probabil ca pot sa fac anumite greseli, dar nu mint" a mai spus seful Executivului.

Dacian Ciolos a mai spus ca va vota la alegerile locale din 5 iunie, acasa, la Zalau, impreuna cu sotia sa.

La inceputul lunii aprilie, liderul PNL Alina Gorghiu a declarat ca l-a invitat pe premierul Dacian Ciolos sa vina in PNL, precizand ca, probabil, e prematur sa dea un raspuns acum, pentru ca seful Executivului "nu are timp sa cugete la o eventuala candidatura politica alaturi de PNL", dar e convinsa ca o va face la toamna.

"Este o optiune care ii apartine. Banuiesc ca e prematur sa formuleze un raspuns, dar sunt absolut convinsa ca toamna se decanteaza mult mai bine ideile. Nu are timp acum sa cugete la o eventuala candidatura politica alaturi de PNL, dar la sfarsit, cand tragi linia mandatului de prim-ministru, sunt convinsa ca poti sa analizezi serios, pragmatic, toate optiunile pe care le ai la indemana".