Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat marti, la Romania TV, ca se va retrage din functie in cazul in care partidul se va clasa pe locul doi la alegerile locale din 5 iunie, dar s-a aratat convins ca acest lucru nu va fi posibil, el subliniind ca atat timp cat va fi "viu si liber" va ramane liderul social-democratilor.

Dragnea a adaugat ca, "in acea zi fierbinte de vineri", in care s-a dat sentinta din dosarul "Referendumul", a anuntat ca nu va pleca din fruntea PSD "pentru ca exista posibilitatea, aproape certitudinea ca o plecare a sa ar fi dus partidul intr-o perioada de lupte interne destul de puternice, ceea ce ar fi compromis puternic campania electorala", scrie Agerpres.

"Eu nu mi-am permis sa fac asa ceva partidului si, cu toata supararea si frustrarea, am ramas in aceasta functie si am anuntat un lucru firesc - dupa alegerile locale ne vom intalni in acelasi format - Comitetul Executiv National - si vom stabili impreuna calea de urmat, in functie de rezultatele alegerilor. Daca vom castiga aceste alegeri locale, ar fi destul de dificil sa explici ca pleci dupa o victorie. Daca rezultatul va fi prost, atunci inseamna ca decizia mea a fost gresita si o sa plec. Rezultat prost inseamna sa fim pe locul doi la aceste alegeri. Cand castigi alegerile esti pe primul loc. Deci, daca pierdem si iesim pe locul doi, o sa-mi dau demisia sigur, ma retrag. Daca o sa ramanem pe primul loc, o sa decidem impreuna", a declarat Dragnea la Romania TV.

El a aratat totusi ca "sunt sanse mici" ca partidul sa piarda alegerile locale. "Daca sunt viu si liber, inseamna ca raman presedintele PSD", a adaugat el.

Intrebat daca Victor Ponta are sanse sa isi "ia partidul inapoi", presedintele PSD a aratat ca intr-o echipa de genul celei facute cu fostul premier au fost si momente tensionate de-a lungul anilor. "Am avut momente dificile, atat in partid cat si in guvernare, nu tot timpul am avut aceleasi pareri. Dar asta nu inseamna ca nu am ramas prieteni. (...) In ceea ce priveste 'sa-si partidul inapoi', nimeni nu-si ia PSD-ul inapoi. PSD nu este un obiect, nu e un partid mic unde se poate sa fie numit un presedinte sau poate sa fie luat de la librarie sau de undeva din sertar. Eu cred ca, dupa aceste alegeri, mai sunt cateva zile, lamurim si aceasta problema. Sunt sanse mici pentru varianta a doua, adica sa pierdem alegerile", a adaugat Dragnea.

De asemenea, intrebat in legatura cu implicarea lui Victor Ponta in campania electorala, Dragnea a spus ca "ar fi fost nefiresc" ca acesta sa nu se implice.