Fostul presedinte Traian Basescu l-a acuzat joi pe ambasadorul SUA, Hans Klemm, ca submineaza credibilitatea SUA in Romania, afirmand la Romania TV ca stimuleaza revenirea la anii 50 in aplicarea legii, in vreme ce pe ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a somat-o sa spuna daca a fost angajata SIE, potrivit Mediafax.

''Noi avem un ambasador foarte interesant care reprezinta SUA (Hans Klemm-n.r.). Tineti cont ca sunt un om care a vazut si a sustinut intotdeauna ca avem nevoie de un parteneriat cu SUA. Deci nu sunt un anti-american. Ce face acest ambasador este sa submineze pur si simplu credibilitatea SUA in Romania. Si romanii inca iubesc SUA si sustin parteneriatul cu SUA'', a declarat fostul presedinte Traian Basescu la Romania TV.

Traian Basescu a afirmat ca Hans Klemm stimuleaza revenirea la anii 50 in aplicarea legii in Romania.

''Ma intreb cum domnul ambasador, care are o pilda in actiunea Curtii Supreme a SUA, cum isi permite sa stimuleze revenirea la anii 50 in aplicarea legii in Romania, intr-un stat aliat. Are cumva domnul ambasador ca obiectiv distrugerea credibilitatii SUA in Romania?'', a subliniat fostul sef de stat.

El a sustinut ca abuzul in serviciu se utiliza la arestarea celor care incomozi in perioada comunista.

''Precizarea Curtii este extrem de clara: daca s-ar interpreta abuzul, raportat la acte normative, ar insemna ca emitentul actului inferior legifereaza penal. Nu poti, pe fisa postului, sa-l incriminezi de abuz in serviciu pe salariat'', a accentuat Basescu.

El s-a razboit si cu ministrul Justitiei.

''Doamna Pruna a primit o intrebare de la un politician din PMP, daca a fost angajata la SIE. (￯) Marea problema este daca iti treci sau nu in CV. A primit aceasta intrebare public. Are de dat un raspuns. Nu a fost intrebat nici SIE, nici altcineva. Numai ea stie ce a facut, daca a facut. Obligatia ei este sa aiba un CV cinstit in care sa spuna ce a facut'', a spus liderul PMP.