Povestea pe scurt e asa: acum doi ani de zile mai multi copii dintr-o gradinita din Constanta au fost bruscati si terorizati de educatoare. Imaginile sunt realmente revoltatoare.

Rares BogdanFoto: Captura Realitatea TV

Disputa din media este ca procurorii ar dori neaparat audierea unor copii fara prezenta parintilor, ba chiar au emis si un mandat de aducere. Subiectul a fost tratat pe larg marti seara de catre Mihai Gadea in emisiunea "Sinteza zilei" de pe Antena 3.

Invitati au fost doua mame ai caror copii au fost chemati la audieri de procurori, un pedagog roman care a lucrat peste 20 de ani in sistemul de inavatamant primar din Norvegia si doi parinti romani din marea Britanie ai caror copii au fost luati de autoritatile britanice pentru protectia copilului.

Nimic deosebit pana aici. Numai ca, joi seara, Rares Bogdan reia subiectul in emisiunea pe care o realizeaza pe Realitatea TV, "Jocuri de Putere", avand ca invitate prin telefon doua mame care au preferat sa nu-si decline identitatea (la fel ca la Antena 3), iar in studio pe acelasi pedagog roman din Norvegia si parintii amintiti mai sus.

Emisiunea a inceput cu un atac la adresa HotNews.ro, Rares Bogdan criticand materialul postat miercuri de Dan Tapalaga "Rezultate surprinzatoare obtinute de Mihai Gadea si Rares Bogdan. Campanie de succes la televiziunile puscariasilor" in care moderatorii amintiti mai sus sunt acuzati ca duc o campanie impotriva Justitiei

"Antena 3 duce de cateva saptamani bune o campanie furibunda in favoarea gratierii unor pedepse, sustinuta si de Realitatea TV. Ambele televiziuni au pe cineva de scos. Gadea, Ciuvica&co pe Dan Voiculescu. Rares Bogdan, Cozmin Gusa&co pe Maricel Pacuraru. Desi aparent se detesta, cele doua televiziuni se potenteaza reciproc pe un subiect de interes comun: justitia. Cand Tavi Hoandra a atacat-o incalificabil pe ministrul justitiei, Raluca Pruna, in urma cu o saptamana, Gadea l-a laudat pentru isprava difuzand integral monologul colegului sau despre "crimele din puscarii".

De notat ca Realitatea nu si-a aparat detinutul asa cum a facut-o Antena 3, cand dosarul se afla in stare de judecata. Acum insa diferentele s-au sters. Ambele au devenit televiziunile oficiale ale puscariilor din Romania.

Campania s-a intensificat si a atins apogeul dupa ce ministrul justitiei, Raluca Pruna, a declarat, intervenind intr-o emisiunea lui Tavi Hoandra, ca gratierea ar putea fi una din solutiile propuse pentru a rezolva problema supraaglomerarii din inchisori. A fost o eroare, am explicat in textul Cum golim inchisorile si de ce putem face asta si fara gratiere", se arata in articolul de pe HotNews.ro