Nicusor Dan a declarat miercuri seara, la Realitatea TV, ca ar sustine un guvern condus de Dacian Ciolos, avand in vedere "cinstea si competenta" actualului premier.

Nicusor DanFoto: Captura Facebook

"Dl Ciolos are si onestitatea si competenta pentru a conduce un guvern pe care noi sa il sustinem cu mandatele noastre din parlament", dupa alegerile din toamna acestui an, a spus Nicusor Dan.

El a precizat ca acest lucru depinde si de numele propuse in viitorul guvern "dar de principiu, da, raspunsul este pozitiv".

Nicusor Dan a subliniat insa ca trebuie "negociat foarte clar un program de guvernare".

Intrebat ce partid politic ar sustine pentru formarea unei majoritati in viitorul Parlament, Nicusor Dan a raspuns ca ii este "greu" sa creada ca se va situa "pe aceeasi lungime de unda cu PSD".

In ceea ce priveste PNL, Nicusor Dan si-a exprimat speranta ca va observa o "schimbare (...) de optica mult fata de ce s-a intamplat in alegerile locale precedente" iar sustinerea depinde "si de proiect, si de figurile publice promovate" de liberali.

"Daca vor comunica cu dl Cezar Preda mi-e greu sa cred ca vom face echipa", a comentat el.

Nicusor Dan a refuzat sa se pronunte asupra temei casatoriilor intre homosexuali, precizand ca este vorba de un subiect care divizeaza mult societatea.

Intrebat ce crede despre situatia din Turcia, Nicusor Dan a adaugat, in gluma, ca a "facut bisnita cu mohair" in aceasta tara, in 1991, si a reusit sa castige "600 de dolari".