Invitat la "Sinteza Zilei" (Antena 3), ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a negat categoric ca ar fi lovit-o cu masina pe Simona Todean, tanara despre care se spune ca este victima accidentului in care a fost implicat ministrul. Orban a istorisit propria varianta a incidentului de duminica si a precizat ca va face publica declaratia pe care o va da la Parchet. Ministrul sustine in continuare ca, in momentul de fata, nu are niciun motiv pentru a-si da demisia.

Ludovic Orban a povestit cu detalii ceea ce s-a intamplat in accidentul in care a fost implicat duminica. Acesta a recunoscut ca tanara Simona Todean se afla in zona, pe trotuar si plangea. Insa a declarat categoric ca nu a accidentat-o pe fata: "Nu. Categoric nu am lovit-o", a sustinut ministrul. Orban recunoaste ca a avut o discutie cu tanara, dar ca nu a precizat despre aceasta in declaratia de la politie pentru ca i s-a cerut sa descrie accidentul de masina, iar fata nu a fost implicata.

Istorisind sirul evenimentelor de duminica, Orban a spus ca dupa ce a coborat din masina s-a indreptat catre soferul autoturismului Matiz, sustinand ca acesta din urma este cel care a sunat la 112. Apoi, s-a indreptat catre fata si a discutat cu ea. El spune ca nu stie daca tanara a cazut in urma accidentului si ca nu avea absolut nimic vizibil care sa arate ca ar fi avut mana rupta.

In dimineata zilei de duminica, ministrul a fost prezent la petrecerea unui prieten al fiului sau. Sustine ca nu a consumat alcool, iar persoanele prezente acolo pot depune marturie in acest sens. A plecat de la petrecere pentru a controla lucrurile pe autostrada, din cauza ninsorii.

Legat de momentul accidentului, Orban recunoaste ca avea o viteza destul de mare, 55-60 de km/h si din aceasta cauza, la un moment dat, masina sa a derapat. Intrebat daca a ocolit-o pe Simona, Orban a spus ca vizibilitatea era foarte scazuta pentru a vedea daca cineva este pe trecerea de pietoni.

Ministrul afirma ca duminica seara a rezolvat o problema de familie, iar luni dimineata s-a aflat in spital pentru o serie de analize. Abia apoi s-a dus sa declare accidentul si recunoaste ca aceasta a fost o greseala sa, ca nu s-a prezentat mai devreme la politie.

Ludovic Orban a declarat ca a avut o discutie cu premierul Tariceanu in care s-a pus si problema prezentarii demisiei, dar considera ca in momentul de fata nu are niciun motiv pentru a-si da demisia. Daca se demonstreaza ca a accidentat-o pe Simona Todean, Orban a precizat ca isi va da demisia din toate functiile pe care le detine. Intrebat daca a mai fost in contact cu familia acesteia el a raspuns: „Sunt lucruri care nu se pot spune in acest caz.”

Ministrul Transporturilor sustine, de asemenea, ca este filat si telefonul ii este ascultat , marturisind ca a vazut mai multe masini "cu acelasi numar de inmatriculare" despre care crede ca il fileaza.