Deputatul social-democrat Victor Ponta a afirmat, miercuri seara, la B1 TV, ca nu a discutat cu conducerea PSD despre Partidul Romania Unita, dar subliniaza ca Romania are nevoie "de un partid si de o miscare politica autentica, nu creata prin laboratoare".

El a declarat, miercuri seara, la la B1 TV, ca o noua structura politica de tip PRU ar putea obtine pana la 10% din voturi la alegerile parlamentare din 11 decembrie.

"Cred in faptul ca exista si un electorat si o nevoie in Romania de un partid si de o miscare politica autentica, nu creata prin laboratoare sau chestii de astea de acum 25 de ani. Eu cred ca si pentru PSD, si pentru Romania ar fi bine sa avem un partid national sau nationalist, daca vreti, dar in sens modern, nu in sensul exceselor. (...) Cred in aceasta idee, cred ca e bine pentru multi alegatori", a afirmat Ponta.

El este de parere ca electoratul PRU "asteapta un mesaj mai putin conventional". Ponta a mai precizat ca nu a discutat cu presedintele PSD, Liviu Dragnea, pe tema PRU.

Pe de alta parte, el se declara convins ca, daca va intra in Parlament, PRU nu va face alianta cu PNL, ci cu PSD.

"Eu nu vad PRU, daca intra in Parlament, ca se va alia cu PNL sa faca guvern de tehnocrati. Si atunci, cu cine sa faca? Nici nu o sa faca PRU 50% sa isi faca guvern. De aia am sustinut mereu ALDE, pentru ca am fost convins ca nu ii voi vedea niciodata pe Daniel Constantin si pe Tariceanu batand palma cu PNL", a mai precizat Victor Ponta.