Antena 3 reia un interviu pe care Victor Ponta l-a acordat postului de televiziune in 2012, imediat dupa vizita in Romania a fostului premier britanic Tony Blair, si il prezinta drept "exploziv".

Ponta la Antena 3 in 2012Foto: captura Antena 3

In interviu Ponta il ataca pe presedintele de la acea vreme Traian Basescu - afirmand ca l-a intrebat pe Blair daca si-ar imagina un dialog intre regina si politicenii britanici precum cel intre Basescu si politicienii romani - dar si pe premierul de la acea data.

De asemenea, Ponta, aflat in opozitie la acea data, spune ca regimul aflat la putere in acea perioada (PDL) este unul mafiot, si ca "dupa incheierea epocii Basescu" nu se vor mai putea face "asemenea abuzuri".

"Sunt convins ca USL in aceasta forma - eu , Crin Antonescu si Daniel Constantin si partidele - vom fi capabili nu doar sa castigam alegerile, ci si sa guvernam impreuna", a mai afirmat Ponta.

"Noi pana in noiembrie trebuie sa fim foarte vigilenti pentru ca vor fura tot ce se poate. (...) Cred ca PDL-istii trebuie sa raspunda in fata legii pentru tot ce au facut in aeasta perioada", a continuat Ponta, in calitate de copresedinte USL.

Dupa difuzarea catorva fragmente din interviul din 2012, Gadea reia emisiunea afirmand ca Ponta a vorbit atunci doar cateva minute despre vizita lui Tony Blair, si atunci ca raspuns la intrebarile realizatorului, iar in rest a vorbit despre situatia politica. Pe burtiera li se cere spectatorilor sa voteze pe Facebook "Justitie corecta sau politie politica?". Un alt mesaj afisat este "Cine il vrea pe Tony Blair la inchisoare".