Fostul sef al Secretariatului General al Guvernului, Sorin Chelmu, eliberat miercuri din functie de catre Dacian Ciolos, a declarat la Realitatea TV ca a fost decizia lui sa paraseasca functia, pentru a putea candida la alegerile parlamentare, si este convins ca si alti ministri vor face acest pas in perioada urmatoare, relateaza News.ro.

Sorin ChelmuFoto: Agerpres

Chelmu a precizat ca vrea sa faca pasul catre politica si nu putea ramane in Guvern in aceste conditii. "Este motivul pentru care m-am retras si inclusiv domnul prim-ministru a inteles si a acceptat acest lucru", a spus fostul sef al SGG.

Intrebat daca si alti membri ai Guvernului i-ar putea urma exemplul, Chelmu a spus ca "in mod cert" vor urma si altii. "Nu pot sa va dau eu nume, cine va candida", a spus el, confirmand insa posibilitatea.

Sorin Chelmu nu a precizat din partea carui partid va candida.

Anterior, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a afirmat ca Sorin Chelmu a plecat din motive personale, la cerere.

Premierul Dacian Ciolos l-a eliberat din functie pe secretarul general al Guvernului, Sorin Chelmu, decizia fiind publicata in Monitorul Oficial, iar in locul sau a fost numit temporar secretarul de stat in Cancelaria prim-ministrului, Florin Tacu, pana la numirea unui sef al Secretariatului General al Guvernului.

Potrivit unei decizii publicate miercuri in Monitorul Oficial, prim-ministrul a decis eliberarea din functie a secretarului general al Guvernului, Sorin Chelmu, atributiile sale fiind preluate, temporar, de Florin Tacu.

Sorin Chelmu a fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii din partea PC.