Romania are nevoie de un partid nationalist care sa nu fie extremist, a afirmat joi seara, la Antena 3,fostul premier Victor Ponta, mentionand ca in ceea ce priveste Partidul Romania Unita, el doar a dat niste sfaturi liderului acestei formatiuni, Bogdan Diaconu, potrivit Agerpres.

"Nu am incercat sa-l fac gelos (n.r. pe Liviu Dragnea cu o plecare la PRU), dar, pe partea de PRU, atat cat m-am implicat eu, in sensul ca le-am dat niste sfaturi lui Bogdan Diaconu si celorlalti, nu tine de partea de conflict, ci tine de faptul ca eu cred - ca atunci cand l-am sprijinit pe Calin Popescu-Tariceanu, ca e nevoie de un partid liberal", ca e nevoie in acest moment si nu exista in Romania un partid nationalist, nu in sensul extremist. Exista un electorat care se simte reprezentat nu de PSD, nu de PNL, nici macar de ALDE, ci de un partid nationalist care sa nu fie extremist. Daca vreti, contributia mea se reduce la ce am discutat cu Bogdan Diaconu, caruia i-am zis: 'Ai grija ca, daca exista o linie peste care treci, nimeni nu va vrea sa aiba de-a face cu tine'", a declarat Victor Ponta, joi seara, la Antena 3.

El a subliniat ca isi doreste ca PSD sa castige alegerile parlamentare.

"Imi doresc foarte tare sa castige PSD alegerile, cu Liviu Dragnea presedinte, asa cum vreau ca ALDE sa intre in Parlament. (...) Am vorbit cu Liviu Dragnea si mi-a zis chestia asta: 'Te pricepi, pui umarul la partea de economic-social'. Ne-am comportat ca doi oameni maturi, nu ca doi copii, pentru ca, atunci cand raspunzi doar de tine, poti sa-ti permiti sa fii mai orgolios. (...) Cred ca amandoi am inteles acest lucru si e foarte bine. Toti avem orgolii, e normal, dar partea de responsabilitate e mai importanta", a adaugat fostul premier.