Traian Basescu a dezvaluit, intr-o declaratie acordata Romania TV, care sunt acuzatiile pe care procurorii anticoruptie i le aduc fiicei sale Ioana si a acuzat DNA ca vrea "sa-i distruga familia". "Au distrus fratele, nepotul, ginerele...", a spus fostul presedinte. El o face responsabila pentru aceste anchete pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

Traian Basescu, declaratie pentru Romania TVFoto: Captura RomaniaTV

Traian Basescu a declarat pentru Romania TV ca fiica sa cea mare, Ioana, a fost tinuta patru ore pe holurile DNA inainte de a i se aduce la cunostinta invinuirile. "Ioana a fost chemata la ora 08.00 la DNA, a stat 10 minute in biroul procurorului, a cerut sa consulte dosarul, dar a fost refuzata. Apoi a stat patru ore pe holuri, dupa care a fost invitata din nou inauntru, unde i s-au adus la cunostinta invinuirile: instigarea unui director la abuz in serviciu si instigare la spalare de bani. Nu i s-a permis accesul la dosar, in schimb a fost pusa sub invinuire", a declarat Basescu.

"Este clar ca dna Kovesi si cateva slugi inteleg sa isi apare imaginea prin aceasta pseudo-ancheta. Oricati sustinatori ar avea, din mine - care am vrut sa fac institutii puternice in slujba cetatenilor - din mine Kovesi are un adversar. A mers prea departe in slugarnicia ei, sa arate ca `m-a pus Basescu, dar eu sunt credinciasa tie, Iohannis`. Si nu uit declaratia pe care a facut-o Kovesi si care o defineste: `I-am arestat si pe cei care ne-au propus si pe cei care ne-au numit`", a mai sustinut Basescu.

Intrebat daca si-a implicat fiica intr-o chestiune financiara in vreo campanie, Traian Basescu a raspuns: "Niciodata. Este un fals de proportii, valabil si pentru Udrea".

"Dosarul fost total nepregatit, le-au convocat telefonic, pentru ca aveau nevoie astazi sa-si spele imaginea (...) Mie cu provocatori, cu falsuri, inscenari mi-a distrus aproape toata familia aceasta doamna, pe care am inventat-o, dar nu am stiut ca e si sluga (Laura Codruta Kovesi - n.r.). Pacat, a fost om tanar, in care mi-am pus sperantele ca va continua modul de a ancheta al lui Daniel Morar, institutie sobra, care pe vremea lui Morar nu a facut circ. Nu ai caracter cand sacrifici oameni ca sa fii renumita pe functie sau sa-ti curga lacrimile sa te decoreze cate un ambasador strain", a continuat el.

"Ioana nu a avut bona, Raducu (nepotul lui Traian Basescu - n.r.) a crescut in bratele ei, daca nu o vede o ora plange. Era umflat de plans dupa patru ore, asa l-a gasit acasa... Probabil domnului procuror i-a facut placere si lui Kovesi. (...) Ioana nu e speriata, e un om rece. A venit cu sufletul la gura pentru Raducu, ii spusese deja sotul dupa o ora ca plange ca nu o vede, e copil de 1 an si 10 luni... pe care Kovesi l-a batjocorit... nu stiu cat pentru Ioana, e om mare si tare Ioana... Pentru copilas o sa tin minte si pentru declaratia publica `I-am arestat si pe cei care m-au propus si pe cei care m-au numit`", a mentionat Basescu, potrivit romaniatv.net.

Intrebat de asemenea daca presedintele Klaus Iohannis este cel care vrea sa il "distruga", Traian Basescu a spus: "Nu cred si nu cred ca un presedinte ar da instructiuni subordonatilor sa faca asta, dar actiunile slugilor depasesc si imaginatia presedintilor".