Senatoarea PSD Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educatiei, a declarat, intrebata daca este dezamagita de verdictul final in cazul plagiatului lui Victor Ponta, ca nu este un verdict final si ca fostul premier a actionat in judecata decizia, urmand sa invoce legea din momentul in care a redactat teza.

Ecaterina AndronescuFoto: Agerpres

"Verdictul nu este final, pentru ca, din cate am inteles - nu am vorbit cu domnia sa -, dar am inteles ca a actionat in judecata. Va invoca legea din momentul in care a redactat teza", a declarat Andronescu.

Discutia despre legea in vigoare in momentul redactarii tezei a aparut odata cu o modificare legislativa propusa la Legea Educatiei Nationale, la nivelul Camerei Deputatilor, prin intermediul ordonantei care arunca si mai mult in umbra studiile doctorale desfasurate in Romania. Ordonanta plagiatelor, cum a fost ea numita in presa, a fost intoarsa in Parlament de presedintele Klaus Iohannis, insa cererea de reexaminare a fost respinsa de deputati, iar aceasta va intra in dezbaterea Comisiei de Invatamant de la Senat, condusa de Andronescu, si ulterior la plen.

In acest moment prevederea care spunea ca o lucrare de doctorat suspectata de plagiat ar trebui sa fie analizata in functie de legea in vigoare in momentul redactarii tezei nu mai exista in ordonanta.

  • Modificarile vizeaza extinderea autonomiei universitare

Citeste pe larg toate modificarile aduse de parlament: