Liderul PSD, Liviu Dragnea, este invitatul lui Mihai Gadea la emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3. Acesta discuta despre "autodenuntul" lui Sebastian Ghita in cazul de plagiat al sefei DNA Laura Codruta Kovesi si despre programul de guvernare al PSD. Dragnea a mai spus ca a discutat cu Mihai Razvan Ungurenu si acesta i-a comunicat ca motivul demisiei este legat de starea sa de sanatate. Mihai Gadea i-a mai cerut liderului PSD sa se caracterizeze pe el insusi: "condamnat, la fel ca cei 7.4 milioane de romani care au votat la referendumul din 2012 impotriva lui Traian Basescu."

Liviu Dragnea, la Antena 3Foto: Captura Antena 3

Dragnea, despre declaratiile lui Ghita: Astept cu interes ce se va intampla. Privesc destul de rece acest eveniment. Acest subiect nu ma afecteaza, in schimb ma afecteaza plecarea lui Sebastian Papaiani si a lui Ioan Gyuri Pascu. Exista doua variante: e nebun si se arunca in aer sau tot ceea ce spune este adevarat si trebuie sa ne uitam cu atentie.

Dragnea a mai spus ca daca stia despre acest lucru "nu ezita sa afle adevarul".

Eu si colegii mei vrem, dupa alegeri, sa punem randuiala in tara in toate domeniile, vrem sa sprijinim justitia in mod real, nu cu trompeta. Fiecare om care are o functie publica in Romania sa dea socoteala in fata cuiva. Sa ai garantia ca drepturile tale nu tin de mofturile cuiva.

Principalele declaratii ale lui Liviu Dragnea:

  • Cei 3-4 care am initiat USL-ul am gresit-o cu totii. In afara de determinarea mea si de ce fac de un an de zile, nu am ce sa mai spun. Eu cel putin am inteles unde am gresit. Increderea uriasa care mi-a fost acordata nu a fost trata cu seriozitate. Eu personal am suferit si cu referendumul de 7.4 miliaone de oameni. 

  • PSD-ul isi asuma sa mearga singur la alegeri. 

  • Nu vreau sa fiu obligat sa fac comporoisuri cu unul si cu altul. Ne asumam misiunea sa punem randuiala in tara. Vrem ca lumea sa simta ca sistemul de justitie este corect si ca sistemul nu-l agreseaza.

  • Dupa alegeri, daca PSD castiga, vom forma o coalitie de guvernare si vom merge la Cotroceni. Coalitia o vom face cu ALDE. Printre preocuparile cu "autodenunturi" vrem sa prezentam ce sa facem pentru romani. Daca mai venim si cu numele premierului nu mai avem nicio sansa sa discutam despre ce vrem sa facem. Al doilea motiv inseamna ca eu prezum deja ca i-am convins pe romani si ca le-am dat deja varianta PSD-ului.

  • PSD a aratat pana acum ca nu are nimic cu oamenii prosti. Eu am ambitia ca din  ceea ce spunem sa facem 100%. 

    Toata lumea sa fie fara imunitate. Magistratii si presedintele, la randul lor,  trebuie sa fie trasi la raspundere de cineva

Dragnea, despre demisia lui MRU: Daca demisia este rezultatul unui razboi personal sau alte cauze incorecte, nu este in regula. M-a sunat Mihai Ungureanu, poate a vazut postarea mea de pe Facebook, iar motivul demisiei este starea de sanatate, nu este altceva. Am inteles ca Presedintele Romaniei va zice ca starea de sanatate este cauza. Sefa DNA a lasat sa se inteleaga ca SIE nu si-a facut treaba.

Dragnea, despre un nou sef la SIE: Nu ma preocupa asta. Daca va aparea o propunere de la Iohannis, imi voi spune parerea.

Dragnea, despre un Guvern PSD-PNL: Nu cred in asa ceva. Am avut doua experiente: Una cu PDL in 2009. Nu mai are rost sa zic nimic. Ar insemna sa intram intr-un Guvern PSD-PNL in care am incerca sa guvernam cateva luni si s-ar rupe. Nu exista compatibilitate intre noi si PNL.

Liderul PSD a fost rugat de catre moderatorul Mihai Gadea sa ii caracterizeze pe urmatorii:

Klaus Iohannis: Am avut asteptari mari, iar asteptarile nu au fost concludente. Am avut asteptari mari si cred ca Victor era mai bun. Am crezut ca este un presedinte echilibrat si ca va fi deasupra partidelor.

Victor Ponta: Unul dintre cei mai buni prim-ministri pe care i-a avut Romania. Daca va capata doza de intelepciune care vine la aceasta varsta, el va reveni intr-o functie importanta in stat. Pentru el ar fi important sa inteleaga ca are avantajul varstei si ar trebui sa aiba rabdare.

Dacian Ciolos: Am crezut ca este un om de buna credinta si cu foarte multa exerienta si am mai crezut ca nu are orgolii foarte mari care se pot exacerba. Din pacate se pare ca eforturile de a-si coordona echipa este mult mai mica si pentru asta suntem in situatia in care Guvernul lui face rau romanilor. In membrii lui am vazut foarte multa aroganta si dispret in ultimele luni. Vor fi luati la intrebari intr-o zi.

Vasile Dincu: Este un om pe care il apreciez foarte mult si am lucrat cu el. Poate pentru aceasta declaratie o sa fiu iar criticat. Este un om cu foarte multa viziune.

Alina Gorghiu: Imi este greu sa o caracterizez. Am tendinta sa vorbesc urat cu o doamna si ma abtin.

Vasile Blaga: Nu mai e ce a fost.

Traian Basescu: Iarna nu e ca vara.

Kovesi: E greu sa o caracterizez, e totusi procuror. Sunt foarte curios sa se duca pana la capat aceast actiune, acest scandal. Este foarte important pentru DNA, iar adevarul trebuie sa iasa la iveala.

Gabriela Firea: La Gabi am vazut loialitate, corectitudine, curaj, cum am vazut la putini oameni. Astea sunt lucruri pe care le stiam si inainte sa ajunga Primar General. Am descoperit dupa ce a ajuns primar ca este un om foarte muncitor, intelege administratia si are capacitate de munca extraordinara. Ea se bate pentru comunitatea care a investit-o. In bataia cu ROMGAZ sper sa ramana responsabila si sa nu se joace cu frigul din casele bucurestenilor.

Calin Popescu Triceanu: Un om foarte serios si cu foarte multa substanta. Daca ar lucra mai mult in a promova imaginea ALDE cu imaginea Calin Popescu Tariceanu, ar avea un scor mai mare in alegeri.

Nicusor Dan: Este un om politic. Se pare ca au descoperit ca pentru a merge la alegeri nu poti cu un ONG, ai nevoie de un partid. Este un om politic care conduce un partid. Astept de la el, ca multi altii, un program de guvernare.

Liviu Dragnea s-a caracterizat ca fiind un condamnat, la fel ca cei 7.4 milioane de oameni care au votat la referendumul din 2012 impotriva lui Basescu.

  • Cred in acest partid care totusi reprezinta 40% din populatie, vreau sa duc partidul la victorie in toamna, ca la locale, si imi asum riscurile si stiu ca impotriva mea se cauta orice. Vrem sa salvam Romania. La 11 decembrie se joaca Romania, iar daca romanii vor ca tara lor sa fie mai putin suverana, pot sa voeze altceva, dar daca vor ca ea sa se ridice si sa fie pusa pe un curs stabil si sanatos, atunci voteaza cu noi.
  • Hotnews.ro a transmis livetext cu principalele declaratii