Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, este invitata la emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3, iar aceasta aduce lamuriri despre ceea ce s-a intamplat in noaptea in care artistul Ioan Gyuri Pascu a incetat din viata. Potrivit Tolo.ro, ambulanta a fost solicitata la domiciliul artistului cu mai mult de o ora inainte de a muri, iar medicul care l-a consultat l-a diagnosticat cu un atac de panica.

Alis Grasu, la Sinteza ZileiFoto: Captura Antena 3

Catalin Tolontan a intrat in direct la Antena 3: De ce ni s-a spus luni prin purtatorul de cuvant al SMURD ca la ora 05:00 s-a primit un apel de urgenta, cand primul apel a fost la ora 03:27? Cand ni se comunica o informatie publica, ni se comunica prin numele 112, nu prin numele Bucuresti-Ilfov sau al nu stiu carui departament.

  • Gyuri Pascu nu a avut nicio vina ca cei de la SMURD si cei de la Ambulanta nu s-au inteles.

  • Toate apelurile ajung initial la 112 SMURD si apoi sunt distribuite prin protocol.

"Daca pacientul nu a relatat nimic despre antecedentele cardiace, nimic nu putea sa ii induca doctoritei gandul ca sunt probleme cardiace. Toate echipajele de urgenta fac aceste investigatii, printre care si electrocardiograma. Medicul de pe masina de consultatie face electrocardiograma cand sunt semne ale unei afectiuni cardiace. Eu iau de buna ceea ce scrie in declaratia doctoritei si in fisa de solicitare. A administrat o jumatate de fiola de diazepam pentru ca domnul Gyuri Pascu dorea sa doarma, nu dormise de mai bine de trei zile. Nu am nicio secunda intentia sa ii iau apararea medicului, am declansat ancheta interna la cateva ore dupa interventia medicului. S-a discutat la raportul de garda", a explicat Alis Grasu.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov a mai declarat ca artistul a refuzat sa mearga la spital, deoarece a facut foarte multe investigatii pe baza atacului de panica de care suferea si ca isi doreste "doar sa se odihneasca". Ioan Gyuri Pascu i-a mai spus medicului de pe ambulanta ca nu mai dormise de 3 nopti.