Presedintele PMP Traian Basescu a declarat joi seara, la B1 TV, ca, in lipsa unei majoritati clare dupa alegeri, presedintele Klaus Iohannis va numi pe cine va dori, aratand ca asa prevede Constitutia si s-a pronuntat asupra acestui aspect si CCR. Astfel, despre criticile lui Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea, Basescu a afirmat ca "daca ei cred ca presedintele Romaniei este maimuta dresata se insala".

"Daca (cei care contesta prerogativa presedintelui de a numi premierul - n.r.) cred ca presedintele Romaniei este maimuta dresata se insala. Sunt convins ca daca nu va avea partidul cu 51%, nu va numi decat pe cine va vrea el (Iohannis - n.r.)", a spus Basescu, potrivit News.ro.

Liderul PMP a mentionat ca desemnarea premierului este reglementata clar in Constituie.

"Presedintele consulta partidele si desemneaza. Asta e, nu ii place lui Tariceanu, lui Dragnea, lui Ponta, asta e Constitutia, si pe aceasa tema s-a pronuntat si Curtea Constitutionala, cand am lasat PSD-ul in Opozitie, realizand solutia imorala", a explicat Basescu.

El a tinut sa precizeze ca nu a lasat premierul desemnat sa negocieze majoritatea. "Nu am chemat partidele la consultari pana nu am avut certitudinea ca exista o majoritate, cand am reusit sa rup PC-ul", a spus el.