Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat marti seara, la B1 TV, ca exista "tensiuni" in Partidul National Liberal in privinta formarii listelor pentru alegerile din 11 decembrie, aratand ca unii parlamentari cred ca ar merita inca un loc in viitorul Legislativ, potrivit Agerpres.

"Evident ca merge greu, pentru ca vorbim (...) despre un Parlament cu numar de parlamentari redus. Din start, pierzand un numar de locuri de parlamentari, cativa parlamentari, un numar mai mare sau mai mic din fiecare partid politic, nu se vor regasi pe listele din 11 decembrie, pe listele eligibile, din nou, in Parlament. Si atunci evident ca sunt tensiuni, sunt oameni care cred ca ar merita inca un loc, sunt oameni care opteaza de acum si spun 'Da, fac pasul lateral din Parlamentul Romaniei si ma gandesc ca Partidul National Liberal va avea candva nevoie de expertiza mea intr-o pozitie executiva'", a declarat Gorghiu, marti seara, la B1 TV.

Ea a amintit ca ''ultimul cuvant'' in privinta listelor il va avea Biroul Politic National.

"Joi vom valida o mare parte dintre listele judetene", a adaugat Gorghiu.

Presedintele PNL a vorbit si despre finantarea campaniilor electorale, precizand ca exista un barem mic fata de sumele pe care partidele le investeau anterior. "Pe noua lege se modifica fundamental filosofia finantarii campaniilor electorale (...) E un barem, finantarea vine prin imprumuturi, prin donatii, prin sponsorizari, va fi (...) returnata suma de statul roman. E un barem destul de mic fata de sumele pe care partidele le investeau intr-o campanie electorala anterior", a spus Gorghiu.

In opinia sa, campania pentru parlamentare va fi "mult mai putin costisitoare si mult mai transparenta" decat in trecut.

"Asta este partea buna, suntem feriti de belele. Insa cred ca in viitor va trebui sa lucram la un lucru, care pe buna dreptate ni se reproseaza de partidele mici sau de candidati independenti. Numarul de semnaturi este prohibitiv. Sunt partide mici care trebuie sa stranga acel numar mare de semnaturi, 200.000 de semnaturi, si ar trebui sa renuntam la acest prag", a sustinut ea.

Intrebata cum va proceda PNL pentru a asigura guvernarea dupa alegerile parlamentare si cum se va face repartizarea ministrilor in noul Guvern, Gorghiu a spus ca formatiunea politica pe care o conduce nu va face alianta cu PSD.

"Se va face printr-o negociere asa cum e firesc sa existe in politica (...) Certitudinea este ca (...) nu vom face alianta cu PSD la guvernare", a spus Gorghiu.

Pe de alta parte, liderul PNL a vorbit si despre "dezavantajele majore" ale Cabinetului Ciolos.

"Au fost doua dezavantaje majore ale Guvernului Ciolos. In primul rand, faptul ca tot Guvernul si administratia centrala este impanata de PSD-isti in continuare (...). Motiv pentru care (...) pot sa spun fara sa gresesc ca a fost un sabotaj in interiorul administratiei centrale. (...) Cea mai puternica frana in derularea activitatii acestui Cabinet (...) a fost (...) aceasta majoritate PSD - ALDE, care a aruncat bombita dupa bombita in spatiul public, proiecte populiste, proiecte nesustenabile, (...) pensii speciale peste pensii speciale", a mai spus Gorghiu.

Aceasta a facut referire si la prezenta vicepremierului Vasile Dincu in Executiv. "Era mult mai bine vazut mandatul acestui Guvern, de exemplu, daca nu exista domnul viceprim-ministru Dincu in Cabinet", adaugat Alina Gorghiu.