Vicepremierul Vasile Dincu a declarat, miercuri, la Realitatea Tv, ca in acest moment el nu face parte "din proiectul politic al PSD", adaugand ca pozitia sa este de intelectual de stanga. El a adaugat ca are o relatie de prietenie cu presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea, potrivit Agerpres. "Am o relatie cu PSD si cu Liviu Dragnea de respect reciproc. Cand este vorba, insa, de politica, cand este vorba de interese politice, nici prieteniile nu au foarte mare legatura. Liviu Dragnea este unul dintre prietenii mei si acest lucru este o alegere personala care depinde putin de restul lucrurilor si nu influenteaza celelalte lucruri ale vietii mele. Avem o relatie, pe care nu o ascundem, de prietenie", a spus Dragnea.

Vasile DincuFoto: mdrap.ro

Vicepremierul a mai spus ca in acest moment el nu face parte din proiectul politic al PSD, iar pozitia sa este de intelectual de stanga: "In acest moment, nu fac parte din proiectul politic al PSD. Mi se pare ca a participa la un joc, sa spun ca as putea sa fiu la un moment dat reprezentantul lor mi se pare ca este usor nedemocratic, sau chiar ca este imoral si prematur, pentru ca PSD are dreptul sa isi stabileasca candidatul lui daca castiga alegerile. Eu nu cred ca partidele sunt foarte incantate sa puna in spatiul puterii oameni din afara."

Intrebat ce sfat ar avea pentru Liviu Dragnea, vicepremierul a spus ca acesta trebuie sa faca tot ce poate, "in mod legal, moral, pentru a castiga alegerile": "Eu cred ca Liviu Dragnea are in partid o idee de a gandi strategic, ce se va intampla daca va castiga alegerile, trebuie sa fii pregatit pentru asta. Cu siguranta are proiecte alternative, pentru cine va conduce Guvernul, Parlamentul. Niciodata un partid puternic nu are o singura varianta pentru un singur post, pentru ca viata politica este atat de imprevizibila incat trebuie sa fii pregatit pentru toate scenariile. Si cred ca Liviu Dragnea are scenarii pentru toate. El a spus un lucru important: 'Noi incercam sa ne facem campanie pe baza de idei, sa nu scoatem in fata lideri, sa nu ascundem lipsa de idei in spatele unor lideri'. A spus: 'Nu anuntam candidatul (pentru functia de premier - n.r.) decat daca castigam alegerile'. Nu ar trebui sa faca greseala pe care a facut-o fostul candidat in batalia cu actualul presedinte de a incerca sa isi construiasca o tinta din Traian Basescu ca sa castige in fata lui Klaus Iohannis. Sa se concentreze pe public, sa comunice cu electoratul. (...) PSD a pierdut alegerile prezidentiale in ultimele trei alegeri jucand in ofensiva, facand greseli de atac, ca sa spunem asa, stabilind gresit tintele, luptand in batalii care nu trebuiau date, in batalii in care aveai aproape castigat meciul, aveai 2-0 si in loc sa te fortifici in aparare ataci tot timpul. Si faceai foarte mari greseli", a afirmat Vasile Dincu.