Premierul Dacian Ciolos s-a declarat convins ca problema vizelor cu Canada este rezolvata, eliminarea vizelor urmand sa fie anuntata formal de guvernul canadian, potrivit Agerpres.

"Trebuie sa anunte formal, oficial guvernul canadian, dar am deplina convingere ca da, aceasta problema este rezolvata, si am convingerea aceasta de mai multa vreme. (...) Aceasta problema a fost lasata de o parte. Am luat acest subiect, mi-am asumat acest subiect undeva in vara acestui an, cand am decis sa merg in Canada si sa sustin acest lucru si in interesul Romaniei si al Bulgariei, pentru ca asta este, suntem la pachet. Si doar Romania a facut demersuri proactive in relatie cu Guvernul canadian. Am avut doua intalniri directe cu premierul canadian si mai multe convorbiri telefonice in aceasta perioada", a relatat premierul joi seara la Realitatea TV.

El a spus ca pe acest dosar "a lucrat foarte bine" cu europarlamentarul Sorin Moisa, care a fost si este implicat si in ratificarea CETA in Parlamentul European.

"Ne-am coordonat actiunile astfel incat sa ii convingem pe canadieni ca decizia trebuie luata acum, inainte de aprobarea CETA si nu dupa aceea, pentru ca acesta era obiectivul Guvernului canadian. (...) Am insistat ca problema sa fie rezolvata acum. Am gasit o solutie chiar si dupa ce prietenii nostri bulgari au acceptat o varianta de care noi am spus ca nu ne multumeste. Noi am continuat negocierile cu demnitate si cu fermitate si am reusit sa convingem partenerii nostri canadieni de ce e important ca eliminarea vizelor sa se faca din 2017 si nu din 2018", a spus premierul.