Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat din nou, duminica seara, la Realitatea Tv, ca social-democratii vor stabili nominalizarea pentru functia de premier "doar dupa alegeri", subliniind ca PSD "nu va intra la guvernare cu PNL, cu atat mai putin cu Dacian Ciolos prim ministru". El a adaugat ca "Noi nu discutam despre persoane. Am spus zilele trecute ca Romania nu mai are nevoie de un lider mesianic. S-a vazut si la domnul Ciolos in seara asta, un mic plagiat" (Dacian Ciolos a spus, in discursul tinut la mitingul PNL, ca viitorul nu se poate construi cu "lideri mesianici" - n.red.) Liviu Dragnea a mai afirmat ca "Romania are nevoie de un program de guvernare sanatos, care sa produca crestere economica" si a acuzat Guvernul Ciolos ca este cel mai slab din ultimii ani: "Astazi, cea mai mare problema a Romaniei o reprezinta prejudiciile aduse de actualul Guvern, miliarde de euro pierdute". Dragnea sustine ca Guvernul Ciolos este mai slab decat Guvernele Ciorbea, Boc si Ponta.

Liviu DragneaFoto: Captura Realitatea TV

"Ministrul Muncii a spus ca oamenii sunt pomanagii si trantori, adica astia sunt oamenii pe care ii guverneaza", a mai spus liderul PSD.

Declaratiile vin in contextul in care PSD a votat numeroase "pomeni electorale" in ultima perioada in Parlament, iar premierul Dacian Ciolos si membrii Guvernului sau au avertizat ca aplicarea acestor masuri risca sa duca Romania in situatia din anul 2010.

"Atunci cand s-au manipulat alegerile incercand sa se creeze un lider mesianic, rezultatul a fost dezastruos", a adaugat Liviu Dragnea, aluzie la Dacian Ciolos.

Liderul PSD mai spune ca "Nu intram intr-o guvernare cu PNL, cu atat mai putin cu Dacian Ciolos prim ministru."

"Daca nu sunt prosti, inseamna ca sunt vanduti, pe romaneste", a adaugat el, cu referire la membrii actualului Guvern.

Intrebat de moderator daca crede ca Dacian Ciolos "nu vrea sa dea" mariri salariale: "Cred ca nu stie", a raspuns Liviu Dragnea.

Intrebat de moderatorul emsiunii, Rares Bogdan, ce il deranjeaza la Dacian Ciolos, liderul social-democrat a raspuns: "E un om care a mintit cand a spus ca nu se va implica in lupta politica, in campania electorala. De asemenea, un om care nu isi asuma, nu intra in batalia politica, dar vrea sa beneficieze de asta."

Liviu Dragnea a mai spus ca s-a intalnit cu premierul Dacian Ciolos pentru a discuta despre cele 102 taxe nefiscale care ar urma sa fie elimnate dupa ce PSD a votat in Parlament o lege in acest sens. Guvernul a anuntat ca analizeaza posibilitatea sa atace legea la Curtea Constitutionala. Dragnea spune ca, in urma discutiei, primul ministru a afirmat ca nu va ataca legea la CCR, liderul PSD sustinand ca acuzatia ca nu exista acoperire bugetara este falsa.

"Am avut o intalnire cu premierul Ciolos pe aceasta tema. Dupa ce am discutat si am prezentat ce poate face Ministerul de Finante, premierul ati vazut ca a iesit si a spus ca nu va mai ataca la Curtea Constitutionala", a precizat Liviu Dragnea.

  • Dragnea: Raspandirea de informatii false legate de buget intra sub incidenta Codului Penal

Liviu Dragnea a transmis Guvernului si ca raspandirea de informatii false legate de bugetul tarii "intra sub incidenta Codului Penal" si reprezinta "un atentat la securitatea nationala", iar PSD "s-a cam saturat" de aceasta situatie, potrivit Agerpres.

Dragnea sustine ca Guvernul ar avea la dispozitie 29 miliarde de lei, pe care nu le poate cheltui pana la sfarsitul anului, pe cand majorarea salariilor tuturor bugetarilor cu 15% reprezinta un efort bugetar de 5 miliarde lei: "Ei au deja 29 miliarde lei necheltuiti, pe care nu ii vor cheltui. Vreau sa spun ceva, si nu o spun sub forma de amenintare, spun doar ca noi ne-am cam saturat. Faptul ca ei folosesc informatii nereale, exista articolul 404 din Codul penal - comunicarea sau raspandirea prin orice mijloace de stiri, date sau informatii false sau documente falsificate, cunoscand caracterul fals al acestora, daca prin aceasta se pune in pericol securitatea nationala, se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani. Eu le spun foarte clar, fara patima, fara nervi si fara dusmanie, sa se gandeasca foarte serios, sa nu mai minta, sa nu mai dea informatii false, pentru ca 29 miliarde de lei necheltuiti inseamna un prejudiciu pentru Romania si, de asemenea, sa spui ca sari din deficitul bugetar pentru ca se aloca 5 miliarde de lei in plus din cele 29, pe care oricum ii ai si nu poti sa ii cheltui, asta inseamna ca este un atentat la securitatea nationala."

Presedintele PSD a cerut Guvernului "sa aduca cheltuielile de anul viitor anul acesta, poate scapa", in caz contrar s-ar putea "sa dea cu subsemnatul toti".

Dragnea sustine si ca Guvernul are "o atitudine anti-Romania": "Daca nu sunt prosti, inseamna ca sunt vanduti, ca sa vorbim foarte clar, romaneste. Cum adica nu dai subventiile la agricultorii romani pana in august? (...) Anti-romani, toti. De ce nu s-au absorbit fondurile europene?"

Intrebat daca il considera anti-roman pe premierul Dacian Ciolos, Liviu Dragnea a raspuns: "Nu el conduce Guvernul?".

  • Dragnea: Parteneriatele strategice pe care le are Romania vor fi respectate

Liviu Dragnea a mai declarat duminica seara ca parteneriatele strategice pe care le are Romania vor fi respectate, iar la ambasadele din Bucuresti "nu exista vreun motiv sa se indoiasca de faptul ca un Guvern condus de PSD schimba cursul Romaniei".

"Eu am avut, in toata perioada de cand am fost ales presedintele PSD-lui si pana astazi si cat oi mai fi presedintele PSD-ului, o pozitie foarte clara in acest domeniu: parteneriatele strategice pe care le are Romania, cu SUA, cu Franta, cu Polonia, cu alte state, nu numai ca vor fi respectate, vor trebui sa capete mai multa substanta, inclusiv economica. Din punct de vedere al pozitiei noastre geostrategice, din punct de vedere al faptului ca suntem acum aproape o insula de stabilitate in aceasta zona foarte framantata, stabilitatea politica, economica, securitatea, cresterea economica, prosperitatea si democratia, respectarea statului de drept in Romania sunt fundamentale. Pozitia mea si a PSD-ului este foarte clara. Nu exista niciun fel de ezitare (...) Nu exista niciun motiv, absolut niciun motiv, cred ca nici la ambasade nu exista niciun motiv sa se indoiasca de faptul ca un Guvern condus de PSD schimba cursul Romaniei. Categoric nu", a spus Dragnea, citat de Agerpres.

El afirma ca o dovada a celor afirmate este faptul ca investitiile straine in perioada guvernarii Ponta au crescut, iar scutul antiracheta a fost finalizat in aceeasi guvernare.