Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi seara la Digi24 ca doreste organizarea unui referendum pe tema modificarii Constitutiei pentru redefinirea familiei cel mai tarziu in primavara anului viitor, posibil in luna aprilie sau mai. Dragnea a adaugat ca acest subiect merita o dezbatere vasta la nivel social, adaugand ca "nu este numai 'da' sau 'nu' pe aceasta tema (...) O sa vedeti ce gama larga de teme o sa lanseze".

HotNews.roFoto: Hotnews

Dragnea a precizat ca s-a intalnit cu Coalitiei pentru familie, si ca le sustine initiativa.

"Eu sustin aceasta idee, sustin sa se organizeze referendumul si vreau sa organizam referendumul cel mai tarziu in primavara anului viitor, poate in aprilie. Trebuie sa dam raspuns la aceasta intrebare extrem de serioasa. Aceasta tema risca, daca nu o transam prin referendum, sa produca rani adanci in societate", a declarat liderul social democrat, adaugand ca nu era posibil si nici nu era o idee buna ca referendumul sa fie organizat simultan cu alegerile parlamentare.

"Nu am vrut sa amestec patimile din campanie cu aceasta tema, si nu vreau nici acum. Dupa alegeri o sa spun mult mai clar (parerea pe aceasta tema - n.red.)", a adaugat Dragnea.

"Nu am semnat petitia, dar sustin ce cred ei, eu cred in asta, sunt valori in care credem. E dezbatere serioasa despre valori sociale", a mai spus Dragnea.