Presedintele USR Nicusor Dan a declarat, luni seara, la Realitatea TV, ca in acest moment nu este potrivita o dezbatere referitoare la referendumul pentru modificarea Constitutiei pe tema familiei, asa cum a cerut Coalitia pentru Familie, potrivit Agerpres.

"Nu au venit (Coalitia pentru Familie-n.r.) pana in acest moment la noi. Nu va ascund ca in USR pozitionarea ideologica este diversa, ne unesc lucrurile pe care le-am spus: transparentizarea, eficientizarea administratiei publice, retehnologizarea Romaniei (...). Nu credem ca aceasta dezbatere trebuie sa interfereze cu prezenta campanie electorala", a spus Nicusor Dan, la Realitatea Tv.

El a spus ca discutia este complexa si trebuie purtata dupa alegerile parlamentare pentru ca miza acestora este statul de drept in Romania si relatia Occident-Rusia.

Intrebat in legatura cu opinia sa fata de casatoria dintre aceleasi sexe, Nicusor Dan a spus ca dezbaterea este legitima, dar sa nu interfereze cu dezbaterea din aceste alegeri parlamentare.

"In USR sunt oameni cu opinii diverse. Eu, personal, nu o sa ma pozitionez public. Nu e dezbaterea potrivita pentru momentul asta. Consider ca mai avem 4 saptamani in care trebuie sa discutam ce facem cu Romania in urmatorii 4 ani", a mai adaugat Nicusor Dan.

Liberalii sustin organizarea referendumului pentru modificarea Constitutiei pe tema familiei in aprilie anul viitor, a anuntat, luni, coordonatorul campaniei pentru parlamentare al PNL, Gheorghe Falca.

De asemenea, copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu si Coalitia pentru Familie au semnat, luni, un protocol cu privire la organizarea unui referendum national pentru revizuirea Constitutiei Romaniei, referitor la redefinirea notiunii de familie.