Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi seara, la postul public de televiziune, ca sistemul de sanatate este partial o sinecura pentru anumite interese, afirmand ca, in Romania, "cauta" spitalul in care poate sa aiba incredere si isi asuma intotdeauna un risc cand se interneaza, potrivit Mediafax.

"...sigur, caut spitalul in care sa pot sa am incredere. (...) L-am gasit, sigur ca imi asum si eu intodeauna un risc, dar oriunde te duci la un spital iti asumi un risc, important este sa reducem acele riscuri care nu pot fi asumate de pacienti si trebuie asumate de stat sau de cei care gestioneaza spitalul respectiv. (...)", a declarat premierul la TVR 1, intrebat daca ar avea incredere sa se interneze intr-un spital din Romania.

Intrebat daca dupa un an de zile a reusit "sa mai taie din capetele caracatitei mafiote din sanatate", Ciolos a afirmat ca in sanatate sunt probleme pentru ca legislatia permite si sunt "oameni care inchid ochii".

"Nu stiu daca pot sa afirm ca avem o caracatita mafiota sau daca asta caracterizeaza tot sistemul de sanatate, pentru ca ar insemna sa arunc un blam asupra celor multi care vor sa isi faca treaba. Acolo unde sunt probleme, masurile pe care le luam pentru a transparentiza procesul de decizie (...) tocmai de asta (sunt probleme-n.r.), pentru ca se poate face, pentru ca legislatia permite sau interpretarea legislatiei permite, pentru ca sunt unii oameni care inchid ochii la anumite ilegalitati care se fac, pentru ca exista ambiguitate in procesul decizional", a raspuns Ciolos.