Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) s-a reformat in acest an si se va dezvolta online foarte mult, spune ministrul pentru Consultare Publica si Dialog Civic, Violeta Alexandru.

"ANAF s-a reformat. (...) Eu vorbesc din interior de lucruri pe care le-am vazut intamplandu-se. ANAF va trece online foarte mult", a declarat ministrul Violeta Alexandru, joi, la TVR 1, citeaza Agerpres.

Potrivit acesteia, ANAF face eforturi ca sa nu mai fie perceputa ca un "controlor care sugruma economia".

"ANAF face eforturi (...) pentru ca la finalul anului (...) sa fie acea institutie pe care sa nu o mai percepi exclusiv ca fiind controlorul ce sugruma economia, ci o institutie care face primi pasi (...) ca sa devina o institutie suport pentru economie si care sa tinteasca efectiv acolo unde exista cea mai mare doza de risc si unde indiciile arata ca exista evaziune fiscala, dozandu-si astfel eforturile cat sa existe o balanta intre eficienta si investitia, in sensul de ceea ce face statul pentru a atinge rezultate. (...) Cativa pasi se vad si se vor vedea cu siguranta mult mai multi la finalul anului", a mai afirmat Violeta Alexandru.