Presedintele PNL, Alina Gorghiu, si o parte dintre cei mai importanti candidati ai PNL la alegerile parlamentare participa, duminica seara, la emisiunea "Sinteza zilei", moderata de Mihai Gadea la Antena 3. Alina Gorghiu a afirmat, in emisiune, ca liderul PSD, Liviu Dragnea, a refuzat "orice dialog cu mine" in aceasta campanie electorala. "Sunt un om care si-a asumat greseli, conduc un partid care a avut multe balbe si stangacii in aceasta campanie si in trecut. In acelasi timp, sunt un om care vrea o Romanie normala, pe care nu cred ca putem sa o avem cu domnul Dragnea si compania", a mai spus Gorghiu.

Alina GorghiuFoto: Agerpres

Intrebata daca USR va "rupe" din voturile pentru PNL la alegerile de duminica, Alina Gorghiu a raspuns ca "USR, un partid infiintat de 6 luni, care poate are intentii bune, dar deocamdata are foarte multe de demonstrat. Batalia mea de principii, de proiecte, nu e cu USR, ci cu PSD."

Cele mai importante declaratii ale Alinei Gorghiu:

Campania electorala implica argumente, dar mai presupune si o doza de emotie.

Cred ca PNL a reusit sa aduca acea doza de emotie in spatiul public.

Domnul Dragnea a reuzat orice dialog cu mine.

E o campanie in care electoratul din Romania ar fi avut mult mai mult de castigat daca eu si domnul Dragnea am fi reusit sa dialogam.

Am 38 de ani, sunt liderul unui partid istoric. Nu sunt ca domnul Dragnea, de 26 de ani in politica.

Sunt un om care si-a asumat greseli, conduc un partid care a avut multe balbe si stangacii in aceasta campanie si in trecut.

In acelasi timp, sunt un om care vrea o Romanie normala, pe care nu cred ca putem sa o avem cu domnul Dragnea si compania.

Eu cred ca alegerea fundamentala este intre dreapta si stanga.

USR, un partid infiintat de 6 luni, care poate are intentii bune, dar deocamdata are foarte multe de demonstrat. Batalia mea de principii, de proiecte, nu e cu USR, ci cu PSD.

Echipa, pentru mine, este tot. In PNL, in acest moment, echipa este cel mai mare atu.

Partea de mobilizare la vot o gasesc esentiala.

Fiecare om din spatele meu (candidatii PNL la parlamentare - n.red.) poate sa fie un ministru foarte bun.