Premierul Cacian Ciolos a declarat joi seara, la Realitatea TV, ca absorbita fondurilor europene din exercitiul trecut a fost marita de la 57% la peste 80%. Vorbind despre intarzierile la platile pentru fermieri, premierul se justifica acuzand guvernul Ponta ca nu a implementat legislatia europeana.

"Domnul Dragnea vorbeste fara sa se priceapa, ii mai sopteste si lui cineva cate ceva la ureche si se pronunta. Guvernul Ponta nu a implementat softul. Anul acesta s-au facut mult mai multe lucruri pentru Agricultura decat plata subventiilor catre femrieri. Am pregatit un fond de creditare cu dobanda mica, de 2%", a declarat Ciolos.

  • Masuri pentru fermieri: Am reusit sa obtinem un fond de creditare pentru fermieri cu dobanda preferentiala de 2%. Fondul va putea fi accesat de la inceputul anului viitor.
  • In cea mai amre parte, plata subventiilor este rezolvata.
  • Am renegociat cu Comisia Europeana anumite conditii nefavorabile
  • Despre taierile ilegale de lemn: Daca nu vom reusi sa gasim solutiile legale necesare pentru a stopa defrisarea padurilor, atunci vom putea propune chiar o limitare temporara la exportul bustenilor.
  • Despre Tarom si Portul Constanta. Premierul apreciaza ca in ambele situatii e vorba de un management necorespunzator, iar asigurarea unei conduceri profesioniste trebuie sa fie prioritatea numarul 1. Ciolos spune ca se vor cumpara noi aeronave doar dupa consultari cu specialisti dn domeniu pentru a vedea exact care sunt cursele operate de Tarom si ce tipuri de aeronava se potrivesc acestor zboruri.
  • Preturile la medicamente: Noi am venit cu o abordare coerenta, cu o scadere in trepte a preturilor la medicamente ca sa nu ducem la disparatia lor. PSD-ul vine cu promisiuni populiste, dar nu intelege ca scaderea brusca a preturilor la medicamente il va determina pe producator sa nu mai produca anumite medicamente fiindca nu isi mai sustine costurile.
  • Despre Soros: Nu l-am cunoscut niciodata pe dl Soros, nu am primit nicio finantare vreodata de la asociatiile sale, spre deosebire insa de domnul Ponta si liderii PSD care s-au fotografiat si intalnit cu dansul.
  • Ce religie are Ciolos: Am fost botezat crestin-ortodox si am mers cu bunicii din Periceu in fiecare duminica la Biserica. Nu vreau insa sa ma afisez asa, eu ma rog pentru sufletul meu.