Romania TV a difuzat marti inregistrari cu o voce ce pare sa apartina fostului presedinte Traian Basescu care discuta cu o alta persoana, a carei voce a fost alterata, despre presupuse inregistrari cu generalul Florian Coldea, cu procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi si cu judecatoarea Camelia Bogdan pe care fostul presedinte le-ar detine. Inregistrarile au fost trimise de omul de afaceri Sebastian Ghita, disparut din 21 decembrie.

Sebastian Ghita, intr-o inregistrare difuzata de RTVFoto: Captura Romaniatv.net

Ghita acuza interventii in mai multe dosare de amploare.

"Nu doar eu cunosc aceste lucruri, ascultati-l va rog pe fostul presedinte Traian Basescu ce povesteste despre intamplarile din biroul sau pe care le-a inregistrat, intamplari desfasurate in prezenta lui Coldea, Kovesi, Cameliei Bogdan. Daca asta vi se pare justitie atunci nu mai am ce spune", spune Sebastian Ghita intr-o inregistrare transmisa RTV.

Transcriere discutie

Interlocutor: Si aveti inregistrari cu toti?

Traian Basescu: Coldea, doamna Kovesi, Bogdan. Ba, da' sa vezi conversatia cand imi spuneau ca il luam pe Mustata din complet.

Da? Hai baieti sa-l aruncam in aer! Vreti sa-mi distrugeti familia?

Interlocutor: Ce stat este asta, domnule presedinte?

Basescu: Eu v-am spus de cateva ori, stat mafiot, na, eu stiu ce spun.

Interlocutor: Probleme cu dosarul Voiculescu?

Basescu: Sa-i vezi cand vorbeau a doua zi dupa condamnarea, care cum le-o spusese cu trei zile inainte, s-a implinit. Cum imi spunea maine il luam pe Mustata si intra Bogdan. Sa-i vezi dupa o zi cand spuneau am vorbit cu Bogdan si a spus ca daca aveam codul penal ii dadea 20 de ani, a putut sa-i dea doar zece.

Pe urma trage concluziile Coldea, stii. Sa-l vezi ce spectaculos e Coldea cand trage concluzii.

Interlocutor: Sunteti suparat pe ei.

Basescu: Bogdan este, a intrat judecator in dosarul ginerelui. Un judecator care duce dosarul de-un an este schimbat si la ultimul termen a intrat Bogdan. Pai ba, Bogdan, eu te stiu cine esti!