Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Antena 3, ca este convins ca presedintele Iohannis se va opune in sedinta CSAT adoptarii unui aviz favorabil pentru bugetele institutiilor din domeniul apararii si securitatii nationale, adaugand ca s-ar putea ca opozitia presedintelui sa fie motivata de reducerea bugetului Administratiei Prezidentiale.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu va fi nicio supriza. Sunt sigur ca presedintele nu va fi de acord sa se avizeze bugetele respective. Surpriza ar fi sa fie de acord. Aici este vorba de un aviz consultativ, dar raspunderea este a Parlamentului pentru a decide cum va arata bugetul Romaniei", a declarat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

El a spus ca stabilirea pentru marti a sedintei CSAT are ca scop gasirea unor motive plauzibile pentru avizul negativ al Consiliului. "De asta s-a stabilit aceasta perioada foarte "scurta", de cinci zile, o celeritate uriasa, ca sa se umble acolo cu lupa ca sa se mai inventeze nu stiu ce alerte teroriste", a spus social-democratul.

Presedintele Camerei Deputatilor a adaugat ca l-a sunat vineri pe directorul SRI, Eduard Hellvig, sa-l intrebe daca Serviciul a sesizat vreo institutie privind cresterea amenintarilor teroriste, iar raspunsul acestuia a fost negativ.

"Cred ca este o suparare pentru diminuarea bugetului Administratiei Prezidentiale", a spus Dragnea despre rezervele aratate de Klaus Iohannis fata de modul in care este bugetat in 2017 sistemul de aparare si securitate nationala.

Sedinta CSAT in care vor fi discutate bugetele institutiilor pentru siguranta nationala va avea loc marti, la ora 12.30.

Proiectul de buget pentru institutiile din domeniul securitatii nationale, transmis de catre Guvern, a fost primit, vineri dupa-amiaza, la Secretariatul CSAT, a anuntat Administratia prezidentiala.

"In acest sens, Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a dispus convocarea cu celeritate a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii pentru marti, 31 ianuarie a.c., ora 12:30, in vederea analizarii proiectului de buget", precizeaza sursa citata.