Liderul PSD,Liviu Dragnea, a declarat marti seara, la Antenna 3, ca, in momentul de fata, se reaseaza polii de putere in Uniunea Europeana, iar presedintele Klaus Iohannis nu trebuie lasat singur in aceasta chestiune. Social-democratul a sustinut ca seful statului ar trebui sa se intalneasca, inaintea reuniunii Consiliului European, cu premierul Sorin Grindeanu pentru a se pune de acord in ceea ce priveste pozitia Romaniei in UE, potrivit News.ro.

"Asta a fost si sensul apelului meu la presedinte - sa genereze o consultare cu partidele politice. Este dreptul dumnealui sa nu o faca. Sunt planuri facute de actualul presedinte al Comisiei Europene care pot avea efecte negative majore pentru Romania. In aceasta perioada se contureaza, se reaseaza polii de putere in Uniunea Europeana. Sigur ca presedintele nu trebuie lasat singur aici, doar presedintele nu poate rezolva singur aceasta problema", a afirmat Liviu Dragnea.

Presedintele PSD a mai spus ca premierul Sorin Grindeanu ar trebui sa se intalneasca cu seful statului pentru a se pune de acord in ceea ce priveste pozitia Romaniei in UE. "De exemplu, maine (miercuri - n.r.), si premierul Sorin Grindeanu si presedintele Iohannis sunt la Bruxelles. Premierul merge la intalnirea socialistilor dinaintea Consiliului European, presedintele merge in cealalta parte. Eu cred ca maine, inainte de intalnire, intr-un fel sau altul, acesti doi oameni de stat trebuie sa se intalneasca, sa se puna de acord, sa aiba aceeasi voce", a opinia presedintele Camerei Deputatilor. Liviu Dragnea a sustinut ca cel mai rau lucru pentru Romania ar fi ca liderii tarii sa trasmita mesaje pe voci diferite.