Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara, la Romania TV, ca ar dori ca sefii celor doua Camere ale Parlamentului sa primeasca informatii clasificate la nivelul prim-ministrului, considerand ca acum nu sunt suficient de bine informati, iar legislatia trebuie modificata in acest sens, relateaza News.ro.

Discutia a pornit de la ce Liviu Dragnea a numit informatii aparute in spatiul public cu privire la protestele din ultimele saptamani.

"Si la dumneavoastra, si la noi, circula foarte multe zvonuri, forte din afara, Servicii din afara, or fi povesti, ori fi lucruri adevarate, multinationale, o fi adevarat, nu o fi adevarat, guverne straine, o fi adevarat, nu o fi adevarat", a spus liderul PSD.

El a spus ca toate informatiile vin direct la presedintele Romaniei, care este "cel mai bine informat", iar apoi la premier, insa sefii din Parlament primesc foarte rar informari.

"Din cand in cand, mai primim si noi, presedintele Camerei, presedintele Senatului, suntem si noi pe acolo, printr-o institutie, care cica e autoritatea suprema din punct de vedere al legiferarii. Adica, nu avem informatii din astea, secrete. Asa s-a considerat pana acum. Poate regandim sistemul acesta, daca discutam de doi oameni, de doua functii importante in statul roman, ar fi bine sa fie informate", a spus presedintele Camerei Deputatilor, motivand ca acest lucru ar ajuta parcursul legislativ.

Intrebat daca se refera la informatii clasificate, Dragnea a raspuns "categoric".

El a repetat ca informatiile ajung la presedinte, apoi la premier si, in ultimul rand, la ministri, in timp ce presedintele Camerei Deputatilor si presedintele Senatului primesc doar informatii privind "chestiuni diverse". "La noi mai putin", a afirmat Dragnea.

Liderul PSD a pledat pentru modificarea legislatiei. "Poate la nivelul premierului, cred ca ar fi util. In final, totul ajunge in Parlament. (...) Aceste doua functii si cei doi oameni care ocupa functiile respective trebuie sa fie cel putin la nivelul premierului ca si nivel de informatii", a explicat Liviu Dragnea.