Antena 3 i-a dedicat marti seara o noua emisiune primarului general Gabriela Firea. Imaginile din platou alternau cu cele de ce la concertul de ziua Europei. Nu-i asa ca se zareste la orizont un profil de viitor candidat la prezidentiale?

HotNews.roFoto: Hotnews

Primarul general s-a plans ca este persecutata de presa si ca nu a avut nicio legatura cu autorul primului logo propus sa reprezinte imaginea capitalei: "Nu se mai opreau atacurile impotriva mea, fiind si in ziua in care a aparut scandalul cu doamna profesoara Cristina Tunegaru".

Gabriela Firea declara ca a existat un juriu specializat care a facut alegerea logoului: "Nu eu am facut alegerea, a existat un juriu format din persoane care nu pot fi contestate in domeniul publicitatii. Autorul sustine in continuare ca nu e plagiat".

Doamna primar afirma ca va organiza un nou concurs pentru a crea simboluri grafice, cu elemente de peisagistica si urbanistica, pentru a semnala toate intrarile in Bucuresti si spera sa nu mai existe atacuri in spatiul public, "Sper sa nu se soldeze acest concurs cu noi atacuri si sa fie un succes".

Gabriela Firea, despre trecerea centurii Bucurestiului in subordinea Primariei: Ministrul Transporturilor a fost mintit, dezinformat

Gabriela Firea a afirmat marti seara, la Antena 3, ca exista oameni in esalonul doi din ministere care se impotrivesc trecerii centurii capitalei in subordinea Primariei si a sustinut ca ministrul Transporturilor a fost "mintit, dezinformat" atunci cand s-a sustinut ca se pot pierde fonduri europene in urma unei astfel de decizii.

"Ministrul a fost mintit, dezinformat", a spus Firea, adaugand ca nu are incredere ca "intr-o structura similara anilor trecuti centura Bucurestiului va fi realizata cu prioritate".

Aceasta a precizat ca a aflat ca "vor incepe atacuri la adresa" sa din partea unor entitati economice si persoane" care "au anumite interese".

Gabriela Firea a spus ca fondurile europene nu se pierd prin trecerea centurii in subordinea Primariei, care este "eligibila" pentru astfel de fonduri.

Primarul general a acuzat si ca "se incearca tot felul de amanari ale proiectului".

Gabriela Firea, despre profesoara Cristina Tunegaru: Am incercat sa o contactez pentru a ne intalni

Firea a declarat ca i-a cerut sefei sale de cabinet sa o sune pe profesoara Cristina Tungaru, dupa ce a anuntat ca a ramas fara postul de suplinitoare la o scoala din Bucuresti, dar aceasta nu a raspuns la telefon.

Primarul general a spus ca a aflat ca pe Facebook are loc o "campanie negativa la adresa" sa si a calificat faptul drept "regretabil, dureros".

Amintind ca a fost si ea profesoara, Gabriela Firea a precizat ca i-a cerut sefei sale de cabinet sa o sune pe profesoara pentru a se intalni cu ea, dar aceasta nu a raspuns la telefon.

Gazda emisiunii, Mihai Gadea, a cerut ca fotografia profesoarei sa fie difuzata pe ecranele televizoarelor, "sa stie lumea ca e o mincinoasa".

Reamintim ca profesoara de limba romana Cristina Tunegaru, care a avut mai multe declaratii critice la adresa sistemului de invatamant, dar si a amestecului Primariei Bucuresti in activitatea scolara, a anuntat, joi, pe Facebook, ca a fost data afara din scoala, desi nu a venit nimeni sa o vada la ore, sa se intereseze de progresele elevilor ei sau sa vorbeasca cu parintii si cu copiii. Ea a precizat pentru News.ro ca a aflat de pe Internet ca nu va mai avea ore incepand cu 1 septembrie, iar cand a mers pentru a-si depune cererea de prelungire i s-a transmis ca o depune degeaba.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a sustinut ca profesoara de limba romana Cristina Tunegaru are statutul de profesor suplinitor, iar postul sau a fost ocupat legal, incepand cu anul scolar 2017-2018, respectiv cu data de 1 septembrie 2017, de catre un profesor titular care a solicitat transferul pentru intregirea normei didactice, cadrele didactice titulare avand prioritate pentru ocuparea posturilor. Reprezentantii ISMB mai spun ca declaratiile profesoarei nu corespund adevarului si aduc prejudicii de imagine primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, si Inspectoratului.