Presedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat duminica, la Romania TV, ca va fi "foarte pozitiv" daca in coalitia de guvernamant se va discuta despre cooptarea la guvernare a UDMR, el precizand ca discursul sau de la Congresul de sambata al Uniunii nu a vizat direct intrarea in Guvern a UDMR, cat colaborarea la nivel local.

Liviu Dragnea la Romania TVFoto: Captura Romaniatv.net

"Urmatorul pas este sa colaboram si mai bine. Colaboram in Parlament, dar putem colabora mult mai strans. Urmatorul pas inseamna si colaborarea in administratia locala. Cred ca ar fi corect ca o colaborare buna in Parlament sa fie multiplicata cu o colaborare buna in administratia locala pentru binele comunitatilor", a declarat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

El a afirmat ca prezentele anterioare in Guvern ale UDMR au reprezentat un plus, intrucat Uniunea a trimis oameni bine pregatiti la Palatul Victoria, motiv pentru care Dragnea crede ca nu este o idee rea largirea coalitie de guvernamant actuale. "Daca o sa ne gandim in coalitie la intrarea la guvernare, eu voi fi foarte pozitiv pentru ca nu cred ca este o idee rea, dar nu a fost efectiv o invitatie pentru a intra la guvernare. Daca vroiam sa fac invitatia, o faceam direct, cu subiect si predicat", a spus liderul PSD

Acesta a mentionat insa ca, pana acum, nu au existat discutii clare ale PSD sau ALDE cu UDMR pe tema intrarii la guvernare.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, in cadrul Congresului UDMR care s-a desfasurat sambata la Zalau, ca isi doreste o colaborare mai stransa cu Uniunea si spera ca la alegerile prezidentiale din 2019, alegatorii maghiari sa voteze, in premiera, candidatul propus de catre PSD.

Invitat la Congresul UDMR, Liviu Dragnea a afirmat, in discursul sustinut in fata delegatilor, ca PSD si UDMR ar trebui sa consolideze colaborarea pe care acum o au la nivel parlamentar. "Am decis sa avem o colaborare parlamentara care se dovedeste eficienta si cred ca totusi ar trebui sa ne gandim daca nu cumva este oportun sa facem pasul urmator. Nu trebuie neaparat sa va decideti la congresul asta, dar trebuie sa ne gandim", a afirmat liderul social-democratilor.

Dragnea sustine ca intarirea acestei colaborari ar putea sa se manifeste prin sustinerea de catre magharii din Romania a candidatului PSD la alegerile prezidentiale din 2019.

"Stim foarte bine ca membrii comunitatii dumneavoastra nu au votat pana acum la prezidentiale un candidat din partea PSD, dar eu zic ca pentru toate trebuie sa fie un inceput. Noi inca nu am stabilit candidatul dar, pana in 2019, poate reusim sa va convingem ca acel candidat al nostru va fi cel care trebuie sa fie votat de dumneavoastra", a afirmat Liviu Dragnea.