Fostul deputat Elena Udrea a declarat miercuri seara la Romania TV ca dosarul in care a fost trimisa in judecata, miercuri, de DNA "nu avea ce sa caute intr-o instanta" intrucat, considera ea, acesta se refera la o contraventie, nu la o fapta penala, potrivit Agerpres.

Declaratii Udrea:

  • Acest dosar de azi, in opinia mea si nu numai a mea, e un dosar care nu avea ce sa caute intr-o instanta. El este un dosar care se refera la o contraventie si nu la o fapta penala.
  • Luarea de mita e faptul ca niste oameni - membri de partid - s-au dus sa obtina finantare in campanie de la niste oameni de afaceri, iar acea finantare e considerata mita, iar faptul ca acei oameni s-ar fi dus la solicitarea mea se numeste instigarea mea la luare de mita"
  • Este o realitate pe care, din pacate, foarte multi nu vor sa o vada. Ce se intampla in instantele din Romania in anumite situatii e departe de orice act de justitie si de orice justitie independenta.
  • Eu chiar ma gandesc in mod cinstit sa nu ma mai apar. Daca se intampla si in acest dosar ce s-a intamplat in Gala Bute, adica o mascarada de doi ani in care ne prefacem ca facem un proces, ca la final sa dam o sentinta care era gandita inca de cand a pornit dosarul Gala Bute