Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti seara, la emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3, ca nu are "de gand" sa-l schimbe pe premierul Sorin Grindeanu.

Liviu Dragnea, la Antena 3Foto: Captura Antena 3

Mihai Gadea l-a intrebat pe Dragnea daca vrea sa il schimbe pe primul ministrul si a cerut un raspuns cu "da sau nu".

"Nu asta este important. Eu nu am avut de gand si nu am de gand sa-l schimb pe premierul Grindeanu", a raspuns seful PSD.

Dragnea a precizat ca evaluarea activitatii guvernamentale, efectuata de PSD si ALDE, se termina "intr-o saptamana-doua".

Chestionat daca are o problema cu Grindeanu, Dragnea a raspuns: "Eu personal, nu am o problema".

Intrebat daca Grindeanu are o problema cu el, liderul PSD a precizat: "Nu am de unde sa stiu, teoretic nu are de ce sa aiba. Eu l-am intrebat, mi-a zis ca n-are (...) Sper sa ramana, sa revina concentrat pe programul de guvernare, nu pe replici politice".

Acesta le-a cerut totodata membrilor PSD sa stopeze disputele in mediul public: "Le cer tuturor sa inceteze cu discutiile astea pentru ca nu fac bine".

Despre decizia Curtii Constitutionale: Parlamentul sau Guvernul sunt obligate sa stabileasca un prag

Liviu Dragnea a sustinut, dupa decizia pronuntata marti de Curtea Constitutionala, ca "e obligat Parlamentul cu pragul".

In opinia sa, "CCR a ramas consecventa" in deciziile sale.

"Prin decizia de azi a bolduit prima decizie care era inteleasa gresit de catre unii. Guvernul sau parlamentul e obligat sa impuna un prag. Probabil va veni proiect de lege la guvern", a comentat Dragnea.

Acesta s-a declarat "foarte curios" sa vada reactia unor "parteneri externi" si "anumite ambasade" dupa aceasta decizie, in care judecatorii Curtii afirma ca "legiuitorului primar sau delegat" reprezinta "singura autoritate care are obligatia de a reglementa pragul valoric sau intensitatea vatamarii rezultate din comiterea faptei in cuprinsul normelor penale referitoare la infractiunea de abuz in serviciu."

"Guvernul sau Parlamentul nu pot da inapoi", a subliniat Liviu Dragnea.

"Romania trebuie sa se pozitioneze asa cum orice tara s-a pozitionat vreodata in istorie: pragmatic. Noi vrem sa avem o relatie foarte buna, exceptionala, cu Statele Unite. Vrem sa avem o relatie de nivel strategic cu Germania, avem niste interese majore in relatia cu SUA. Vrem sa fim un jucator serios, dar nu trebuie sa acceptam niciun fel de santaj."

"Ceea ce este important si stabil este implementarea programului de guvernare. Asa faci istorie. Trebuie sa avem garantia ca acest program de guvernare se implementeaza, pentru ca provocarile sunt uriase,"

"Daca Romania va creste sustinut si romanii vor avea salarii bune, romanii vor veni acasa. Si vor sta acasa, intre romani, ca sa castige cel putin cat va castiga acolo. Este o mare provocare."