Liderul PMP, Traian Basescu, fost sef al statului, considera ca vizita presedintelui Klaus Iohannis la Casa Alba nu poate fi catalogata drept "istorica", ci una "de rutina", care "nu si-a atins cateva obiective", anuntaAgerpres.

Traian BasescuFoto: captura B1 TV

"A fost o vizita de reconfirmare a relatiei bilaterale, nimic mai mult, nici istorica, o vizita de rutina. A fost o vizita in care Romania nu si-a atins cateva obiective. (...) Nimic despre Balcanii de Vest, care sunt un butoi cu pulbere(...). Nimic despre Republica Moldova, nimic despre Turcia. A nu vorbi despre Turcia, cu care esti riveran la Marea Neagra, cu care esti in proximitate de securitate, cu care ai o relatie traditionala si buna, este o mare eroare, mai ales ca perspectiva arata ca s-ar putea, la un moment dat, Romania sa devina o alternativa pentru bazele militare din Turcia - s-ar putea. Sa nu vorbesti despre Siria ￯ avem opt ani de cand le spunem americanilor, oameni buni, vreti sa rupem Siria sau nu", a declarat Basescu duminica seara, la RTV.

Acesta a facut referiri si la componenta delegatiei cu care presedintele Klaus Iohannis s-a deplasat la Washington, despre care a spus ca a fost "absolut nesemnificativa".

"Din delegatiile mele nu a lipsit niciodata ministrul de Externe, ministrul Apararii si seful de Stat Major al Armatei. Au fost intotdeauna. SRI a fost. (...) N-am inteles. Asta arata si formalismul acestei vizite, o vizita de confirmare, nici istorica, nici nimic. (...) Delegatia, absolut nesemnificativa", a mai afirmat Basescu.