Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat luni seara la TVR1 ca persoanelor din conducerea actuala a PSD le este mai teama de Liviu Dragnea decat de DNA, potrivit Agerpres.

"Eu n-am vazut in PSD si stiti ca se spunea 'Nastase e dictator', 'Iliescu - nu misca nimeni', eu n-am vazut pana acum in PSD asemenea teama (...) Eu cred ca, acum, celor din conducerea PSD le e mai teama de Liviu Dragnea decat de DNA, (...) ca ii scoate din functii, nu reusesc sa gasesc o explicatie (...) E o situatie cu care eu nu m-am mai intalnit, ca n-am prins vremurile. Din cate mi-au spus parintii mei nici in anii '70 - '80 nu era asa cu... probabil ca in anii '50 era (...) groaza", a declarat Ponta, la TVR 1.

Ponta a precizat ca lui nu ii este teama. "Mie nu mi-e teama. Dovada ca ieri am fost la grupul parlamentar. Erau 100 de colegi, m-au ascultat foarte frumos, civilizat, le-am spus punctul meu de vedere civilizat, nu cu cearta", a spus Ponta.

Intrebat daca va avea pentru istorie vreun efect faptul ca premierul Sorin Grindeanu nu se supune PSD, Ponta a raspuns ca e vorba de un impact "urias". "Eu sunt convins, ca altfel nu intram in acest proiect (...), eu sunt convins ca ceea ce face domnul Grindeanu va avea un efect extraordinar si ca, la un moment dat, PSD-ul ori se va moderniza, va intelege ca s-a intors in trecut in ultima perioada, ori, daca nu, va avea soarta nu stiu, a PASOK-ului din Grecia sau a Partidului Socialist francez, care acum cinci ani a luat 50 si ceva la suta si acum a luat 9 la suta", a mai spus el.