Invitati in cadrul emisiunii radio "Maraton de duminica" (Radio Romania Actualitati) Victor Alistar, directorul Transparency International, si analistul politic Cristian Parvulescu s-au referit si la scandalul creat in jurul propunerii Noricai Nicolai pentru sefia Ministerului Justitiei.

Cristian Parvulescu considera ca a toata aceasta confruntare legata de Ministerul Justitiei si de nominalizarea Noricai Nicolai pentru Ministerul Justitiei este legata de alegerile locale, pentru ca, pana la urma, in anul acesta se va stabili nu doar ierarhia politica ci si o serie de elemente legate de confruntarea politica dintre centrii de putere.

Victor Alistar il contrazice pe Cristian Parvulescu si spune ca propunerea Noricai Nicolai nu este un scandal politic deoarece, conform Constitutiei, presedintele nu are un drept de veto si ca este vorba mai degraba de un scandal cu miza politica.

Directorul Transparency International spune ca primul-ministru va plati acum ponoasele, pentru ca, in momentul in care ministrul justitiei va fi numit, "pentru ca va fi numit", imaginea acestuia este destul de puternic afectata ca sa mai aiba capacitatea sa reprezinte un punct de sprijin prin politicile pe care le va duce la indeplinire in anul 2008. Sa nu uitam, atrage atentia Alistar, ca si premierul, si partidele care compun cele doua formatiuni politice care compun guvernul se vor prezenta in alegeri.