Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni seara ca liberalii ar trebui sa-l sustina drept candidat pentru functia de premier pe presedintele partidului dupa viitoarele alegeri parlamentare, scrie Agerpres. "In opinia mea, candidatul la functia de premier trebuie sa fie presedintele partidului", a declarat Orban la B1 TV, intrebat daca isi doreste sa fie premier in anul 2020, cand vor fi alegeri parlamentare.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Liberalul a indicat ca la inceputul saptamanii viitoare liberalii isi vor desemna presedintii comisiilor de specialitate.

"Vom incepe, in august, actualizarea programului de guvernare si mai ales analiza situatiei, pentru ca intre timp au aparut multe modificari de la momentul alegerilor si pana astazi care necesita alte raspunsuri decat cele care ar fi fost valabile pe 11 decembrie. De asemenea, constituim si echipa guvernamentala", a adaugat presedintele PNL.

Ludovic Orban a mai sustinut ca procesul in care a fost implicat nu il poate impiedica sa candideze pentru functia de premier.

"Pot sa va spun cu precizie ca nu numai ca nu am savarsit nicio infractiune, dar as putea spune chiar ca am avut o conduita corecta in conditiile in care am avut oferta de a lua bani pentru campanie, care nu era evident o forma de finantare ilegala. Eu nu am luat banii respectivi, ca sa nu mai spun ca nu am folosit in niciun fel functia politica", a spus Ludovic Orban.