Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, la B1 TV, ca persoana pe care liberalii o vor desemna sa candideze la functia de prim-ministru in urma viitoarelor alegeri parlamentare trebuie sa fie presedintele partidului, potrivit news.ro.

Intrebat daca isi doreste sa devina prim-ministru dupa alegerile parlamentare din 2020, Ludovic Orban a raspuns: "In opinia mea, candidatul la functia de premier trebuie sa fie presedintele partidului. Daca voi fi presedintele partidului si daca voi castiga impreuna cu colegii mei din PNL alegerile parlamentare."

Ludovic Orban a respins ideea ca procesul in care este implicat ar putea sa-l impiedice sa candideze pentru acest post.

"Pot sa va spun cu precizie ca nu numai ca nu am savarsit nicio infractiune, dar as putea spune chiar ca am avut o conduita corecta in conditiile in care am avut oferta de a lua niste bani pentru bani pentru campanie, care nu era neaparat evident o forma de finantare ilegala. Eu nu am luat banii respectivi ca sa nu mai spun ca nu am folosit in niciun fel functia politica", a argumentat presedintele PNL.

In mai 2016, la numai o saptamana dupa ce partidul l-a desemnat pentru a treia oara candidat la Primaria Bucurestiului, Orban a fost pus sub acuzare de DNA, fiind acuzat ca, in calitate de candidat la Primaria Capitalei, si-ar fi folosit functia politica si ar fi cerut 50.000 de euro de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu ca sa isi sustina campania electorala din vara anului trecut. El a fost achitat in ianuarie 2017, de catre instanta suprema, decizia nefiind definitiva.