Cotidianul il acuza pe Sorin Oprescu ca si-a falsificat dosarul pentru a obtine in 2000 titlul de profesor universitar. Concret, Oprescu a introdus in dosar ca a publicat 8 lucrari in revista Chirurgia numai ca ele nu apar acolo.

Intervenit telefonic in cadrul emisiunii "Prima editie" (Realitatea TV), Oprescu i-a acuzat pe jurnalistii de la Cotidianul de delatiune si spune ca articolul ar fi o comanda deoarece se apropie alegerile pentru "seful de catedra".

Raspunzand intrebarii jurnalistului de la Cotidianul, Razvan Vintilescu, Oprescu sustine ca el a prezentat in dosar mai multe lucrari publicate sau doar sustinute si nu e vina lui ca cei din Comisie le-au retinut doar pe cele 8.

Oprescu a mai declarat in cadrul emisiunii ca indeplineste toate conditiile pentru a fi profesor universitar, ca a cerut reexaminarea dosarul si spune ca a trimis mai multor ziare listele cu lucrarile sale pentru a dovedi ca a publicat mai multe articole in revistele de specialitate decat minimul cerut de lege pentru a deveni profesor universitar.