Ministrul Justitiei Tudorel Toader a declarat luni, la Digi24, ca apreciaza faptul ca omul de afaceri Puiu Popoviciu, retinut luni, la Londra, s-a predat, pentru ca aceasta inseamna ca nu va contesta masura decisa in cazul sau, scrie News.ro. Toader a precizat ca, in momentul in care va fi stransa toata documentatia pentru aducerea in tara a omului de afaceri, vor incepe procedurile legale.

Tudorel ToaderFoto: AGERPRES

Intrebat cum apreciaza ca omul de afaceri s-a predat, Tudorel Toader a raspuns: "E o chestiune personala. Nu pot sa fac astfel de aprecieri, dar pentru bunul mers al justitiei, apreciez ca fapt bun. (...) Atunci cand te predai nu mai contesti masura. In cazul Ghita a fost invers. A fost identificat, retinut, dupa care a contestat".

Ministrul a mentionat ca in momentul in care autoritatile romane vor avea toata documentatia, vo fi demarate procedurile legale pentru aducerea in tara a lui Popoviciu.

Conform lui Toader, adunarea documentelor si trimiterea acestora la Londra dureaza foarte putin din punctul de vedere al MJ.

"Dar acest termen incepe sa curga din momentul in care vom avea intreaga documentatie, lucru care nu depinde de noi", a tinut sa sublinieze el.

Puiu Popoviciu, condamnat definitiv in urma cu aproape doua saptamani la sapte ani de inchisoare in dosarul "Ferma Baneasa" si retinut luni la Londra, s-a prezentat impreuna cu un avocat la Politia londoneza, care l-a citat la adresa furnizata de catre politistii romani, dupa ce acestia il localizasera pe omul de afaceri.